Afbeelding
Foto: Shutterstock

DZC’68 – SVZW: Onderuit in Doetinchem

Algemeen

DOETINCHEM - Scheidsrechter R.L.W. Jansen floot zaterdagmiddag 11 november om 15.00 uur af op een koud sportpark Zuid voor deze wedstrijd. Beide ploegen – geen onbekenden voor elkaar – hadden alle belang bij de drie punten.

In de beginfase bleek dat de gastheren daar meer trek in hadden dan de gasten uit Wierden, want in de 9e minuut schoot Luuk Meijer zo maar raak. DZC zat tijdens de wedstrijd veel korter op de bal, wonnen duels vaker en scoorden in de 23e minuut uit een counter zeer beheerst de 2-0. De doelpuntenmaker was dit keer Jesper Vonk. SVZW kon daar aanvallend niets tegenover stellen in die eerste helft. De Wierdense ploeg had mazzel dat Jasper Vonk in de 28e minuut over kopte. Frank Smit kreeg in de 35e minuut de eerste gele kaart. SVZW kwam niet in haar spel, verdienste van de tegenstander, maakte ook aanvallend niet echt een vuist. Nadat ook Jesper Vonk nog een gele kaart incasseerde werd de rust bereikt bij een 2-0 voorsprong voor de thuisclub. Genoeg te bespreken in de pauze na deze eerste helft van de Wierdenaren.

Na de rust bleek Stefan Maat te zijn achtergebleven in de kleedkamer, hij werd vervangen door Jeffrey Buitenhuis. Maarten Jansen knalde na twee minuten maar net naast en uit de vrije trap voor SVZW in de 59e minuut kopte Frank Smit net over. Wissel bij DZC’68, trainer Rob Haveman haalde Luuk Meijer eraf en in de 66e minuut wisselde bij SVZW Maarten Jansen voor Jasper Groothuis. De Wierdenaren waren in dat tweede bedrijf in ieder geval fanatieker. Trainer Frank Eeftink zal over die inzet tijdens de rust ongetwijfeld gesproken hebben. Tot doelpunten leidde het vooralsnog allemaal niet. Thomas Kleinlugtebeld zag namens DZC zijn schot over het doel verdwijnen. Jesse Wolterboer kwam in de 70e minuut in het veld ten koste van Stan Booms. 

Vier minuten later opnieuw een gele kaart voor SVZW, dit keer voor Jasper Groothuis. 76e minuut vond er een wissel plaats bij de gasten: Yessin Maskoul eraf, Jesper Middelkamp erin. Even later deed ook Bas ter Hogt mee in het commentaar op de scheids en ook dat betekende een gele kaart. Uit de vrije trap kopte DZC speler Yoek Verheij over. Tolgahan Yayla kwam collega Thomas Kleinlugtebeld vervangen in de 80e minuut. Even later ontstond er een grote kans voor Frank Smit op de aansluitingstreffer, maar het gebeurde niet. Toch kwam die treffer er alsnog en wel in de 86e minuut, toen verdediger Freek Grondman de 2-1 scoorde uit een corner. Verder kwam de ploeg uit Wierden niet, behalve dan nog een gele kaart voor Jeffrey Buitenhuis, de punten bleven verdiend in de Achterhoek.

Zaterdag 18 november ontvangt SVZW de mannen van Hulzense Boys op sportpark Het Lageveld te Wierden. De wedstrijd begint om 14.45 uur.

Opstelling SVZW

Muis, Sem Jansen, De Jong, Grondman, Ramic, Mannes, Maat (46e Buitenhuis), Ter Hogt, Smit, Maarten Jansen (66e Groothuis) en Maskoul (76e Middelkamp).

Doelpuntenmakers

9e minuut Luuk Meijer 1-0

23e minuut Jesper Vonk 2-0

86e minuut Freek Grondman 2-1

Tekst door Gerhard Nijmeijer 

Afbeelding
Topverkopers! 30 nov., 14:02
Afbeelding
Al 60 jaar getrouwd en samen nog steeds gelukkig 30 nov., 10:00
Afbeelding
Collecteopbrengst voor Alzheimer 30 nov., 07:54
Afbeelding
Kerstkaarten voor iedereen 29 nov., 20:00
Afbeelding
Schilderen: eerst leren, daarna presteren 29 nov., 12:05
Afbeelding
Wierdense verenigingen zetten zich massaal in 29 nov., 07:58
Afbeelding
Effekt'74 heeft al een kampioensteam 28 nov., 18:02
Afbeelding
SVZW wint op karakter in Hengelo 28 nov., 14:00