Het maken van foto's kan mensen met geheugenproblemen helpen om herinneringen op te halen.
Het maken van foto's kan mensen met geheugenproblemen helpen om herinneringen op te halen.

Herinneringen ophalen met fotografieproject ‘Eigen kracht’

Algemeen

WIERDEN - Bij de inloopmiddag ‘Kom d’r in Wierden’ gaat in het najaar het fotografieproject ‘Eigen kracht’ van start voor mensen met een niet-pluis gevoel of beginnende geheugenproblemen. 

De deelnemers van de inloop zijn welkom met hun partner, maar ook mensen die (nog) niet deelnemen, kunnen vanaf oktober meedoen met het project. “Door het maken van foto’s en bekijken van de resultaten hebben we een mooi middel om herinneringen op te halen bij mensen met geheugenproblemen en dementie”, legt Margret Overkamp van Evenmens uit. “Het kan helpen bij het aangaan van gesprekken en het leggen van verbinding.”

“Tijdens fotograferen ben je heel erg in het ‘nu’. Je legt een moment vast. Als je kunt zorgen dat dit een fijn moment is, dan is dat alles waard!”, vertelt Leonie de Munnik van De Welle. “Tijdens een aantal bijeenkomsten leren de deelnemers onder professionele leiding van fotograaf Sterre Delemarre hoe ze het beste foto’s kunnen maken, waar ze rekening mee moeten houden en hoe je bijvoorbeeld een mooie compositie kan maken. Sterre zorgt voor (makkelijk te bedienen) apparatuur, zodat iedereen direct en zelfstandig aan de slag kan.”

Margret: “De vierde bijeenkomst bekijken we de werken en zoeken we samen de mooiste plaatjes van iedere deelnemer uit. Deze worden gebundeld tot een mooi boekwerkje die de vijfde bijeenkomst feestelijk zullen worden uitgereikt.”

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten vinden plaats vanaf oktober, tijdens de openingstijden van de inloop, te weten: 5 oktober, 19 oktober, 2 november, 16 november en 14 december (donderdagmiddag van 15.00 uur tot 17.00 uur). Voor meer informatie en opgave van deelname kan er contact worden opgenomen met Leonie de Munnik van Stichting de Welle (0546 571 693) of Margret Overkamp van Evenmens Wierden (0546 898 372).

Inloop Wierden

Inloop ‘Kom d’r In Wierden’, een initiatief van de Welle, Evenmens en de gemeente Wierden is wekelijks geopend op donderdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur in het Harmoniegebouw aan de Anjelierstraat. Mensen met een niet-pluis gevoel of beginnende geheugenproblemen zijn welkom om een bakkie te komen doen. Dat geldt ook voor hun mantelzorger(s), vrienden, buren of kennissen. Het is een plek voor ontmoeting en informatie. Op een ongedwongen manier en in informele sfeer bij elkaar zijn. Voor de inloop is geen indicatie nodig.

Afbeelding
Topverkopers! 30 nov., 14:02
Afbeelding
Al 60 jaar getrouwd en samen nog steeds gelukkig 30 nov., 10:00
Afbeelding
Collecteopbrengst voor Alzheimer 30 nov., 07:54
Afbeelding
Kerstkaarten voor iedereen 29 nov., 20:00
Afbeelding
Schilderen: eerst leren, daarna presteren 29 nov., 12:05
Afbeelding
Wierdense verenigingen zetten zich massaal in 29 nov., 07:58
Afbeelding
Effekt'74 heeft al een kampioensteam 28 nov., 18:02
Afbeelding
SVZW wint op karakter in Hengelo 28 nov., 14:00