Leer gedurende zeven lessen om zelf animaties te maken.
Leer gedurende zeven lessen om zelf animaties te maken.

Creatief aan de slag gaan tijdens een korte cursus van Kaliber

Algemeen

WIERDEN - Ook dit jaar kan iedereen weer een korte cursus volgen bij Kaliber Kunstenschool. Deze gaan in oktober weer van start. 

In een cursus van zeven tot tien lessen wordt de basis van een kunstvorm geleerd of wordt er concreet naar een einddoel toegewerkt. Samen in een groep, maar geheel in eigen tempo. 

Kidsklas tekenen en schilderen

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar die gek zijn op kleuren, tekenen en schilderen en graag nóg beter willen worden kunnen meedoen aan deze kidsklas. In acht lessen leren zij, onder begeleiding van een professionele docent, diverse teken- en schildertechnieken. Ze gaan werken met verschillende materialen en maken samen met anderen allerlei kunstwerken. 

Magische animatie

In zeven lessen gaan kinderen zelf aan de slag om animaties te maken. Zij worden begeleid door docent en kunstenaar Patrick, die gespecialiseerd is in bewegend beeld. De kinderen maken een GIF (of stopmotion), tekenanimatie en een langere animatie. Als laatste gaan ze werken aan een Magische Animatie, waarbij de kinderen zelf de poppetjes in de video zijn. Het is de bedoeling dat de deelnemers iets maken wat in het echte leven niet kan, maar in de animatie juist wel: in muren verdwijnen, teleporteren of in iemand anders veranderen. 

Schilderen voor volwassenen

De cursus schilderen, tekenen en aanverwante technieken is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. Een potlood en penseel, daar gaan de deelnemers mee werken. Van schetsen tot echt het afronden van eigen kunstwerken. De deelnemers kunnen aan de hand van verschillende thema’s werken, maar zij kunnen ook helemaal hun eigen weg volgen. De professionele kunstdocent zorgt voor individuele begeleiding, maar deelnemers leren ook van elkaar.

Kijk voor meer informatie op:

kaliberkunstenschool.nl/korte-cursussen

Afbeelding
Topverkopers! 30 nov., 14:02
Afbeelding
Al 60 jaar getrouwd en samen nog steeds gelukkig 30 nov., 10:00
Afbeelding
Collecteopbrengst voor Alzheimer 30 nov., 07:54
Afbeelding
Kerstkaarten voor iedereen 29 nov., 20:00
Afbeelding
Schilderen: eerst leren, daarna presteren 29 nov., 12:05
Afbeelding
Wierdense verenigingen zetten zich massaal in 29 nov., 07:58
Afbeelding
Effekt'74 heeft al een kampioensteam 28 nov., 18:02
Afbeelding
SVZW wint op karakter in Hengelo 28 nov., 14:00