De gemeente Wierden opent dit jaar extra stembureau's om de drukte beter te verdelen.
De gemeente Wierden opent dit jaar extra stembureau's om de drukte beter te verdelen. Foto: Shutterstock

De gemeente Wierden zoekt tellers voor op een stembureau

Algemeen

WIERDEN - De gemeente Wierden zoekt extra hulp voor de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 22 november. Het gaat om leden voor de stembureaus en tellers die ’s avonds helpen op de drukke stembureaus. Ook voor donderdag 23 november worden er mensen gezocht die op het centraal stembureau in het gemeentehuis de stemmen gaan tellen.

De vervroegde Tweede Kamerverkiezingen vinden plaats op woensdag 22 november. De gemeente verwacht extra drukte tijdens deze verkiezingen, vandaar dat zij op zoek zijn naar extra stembureauleden. In de gemeente Wierden zijn vijftien stembureaus waar inwoners hun stem kunnen uitbrengen. Een aantal locaties zijn ten opzichte van de afgelopen verkiezingen gewijzigd, om de drukte beter te verdelen. Zo wordt er op het gemeentehuis een extra stembureau geopend.

Bijbaantje voor jongeren

Burgemeester Doret Tigchelaar: “Tijdens verkiezingen is hulp van onze inwoners onmisbaar. Gelukkig mogen we al jaren rekenen op een toegewijde groep inwoners. Zij zorgen ervoor dat iedereen een stem kan uitbrengen. Om ook tijdens deze verkiezingen het proces soepel te laten verlopen breiden we het aantal stembureauleden en tellers uit. We hebben de extra handen hard nodig, daarom roepen we inwoners op om te helpen. Dat hoeft uiteraard niet voor niets, er staat een mooie bijdrage tegenover. Bijvoorbeeld voor jongeren in onze gemeente het ideale bijbaantje!”

Verschillende functies

Er zijn verschillende functies te vervullen tijdens de verkiezingsdagen. Stembureauleden krijgen vooraf een verplichte e-learning. Tellers krijgen ter plekke uitleg van de voorzitters. Alle functies vinden plaats in shifts.

De verschillende functies: Stembureaulid, plaatsvervangend voorzitter (woensdag 22 november), stembureaulid (woensdag 22 november), teller stembureau, avondteller op drukke stembureaus (woensdag 22 november), telleider GSB (donderdag 23 november) en een teller GSB (donderdag 23 november).

Meer informatie

Er staat een vergoeding tegenover de hulp. Bekijk voor meer informatie over de verschillende functies en de vergoedingen op: www.mijnstembureau-wierden.nl. Daar kunnen mensen zich ook aanmelden voor één van de functies.

Vragen voor de gemeente over de stembureaufuncties of verkiezingen? Neem dan contact op met Rina Brink, via verkie zingen@wierden.nl.

Afbeelding
Herinneringen ophalen met fotografieproject 'Eigen kracht' 1 uur geleden
Afbeelding
Creatief aan de slag gaan tijdens een korte cursus van Kaliber 17 uur geleden
Afbeelding
Laatste kans om te stemmen 21 uur geleden
Afbeelding
Kom ook schaken op de woensdagmiddag gisteren
Afbeelding
Effekt'74 heeft moeilijke competitiestart 20 sep., 08:12
Afbeelding
Eerste hulp bij allerlei geldzaken 19 sep., 20:04
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 19 sep., 18:09
Afbeelding
Wierden wil met inwoners in gesprek gaan over windenergie in de gemeente 19 sep., 14:06