Afbeelding

Preek van de Leek van Paul Salakory

Algemeen

WIERDEN - De Hervormde Kapel houdt op zondag 17 september een ‘Preek van de Leek’ dienst, gastvoorganger Paul Salakory zal de dienst verzorgen. De Preek van de Leek is een initiatief om inspirerende mensen uit de eigen gemeente, dorp of regio voor te laten gaan in de Kapel. De dienst begint om 10.00 uur in de Hervormde Kapel aan de Dahliastraat 4 te Wierden. 

Paul Salakory is een bekend figuur in de Molukse gemeenschap. Hij werd in 1951 geboren in kamp Vossenbosch te Wierden. De Nederlands Hervormde religie kreeg hij van huis uit mee. Na zijn belijdenis ervaart Paul de strakke, weinig inlevende regels van dit geloof. Met name wanneer bijvoorbeeld zijn Indische vrouw geen deel mag nemen aan het avondmaal terwijl ze gedoopt maar geen belijdenis heeft gedaan. Het is alsof de tijd stil heeft gestaan. Het Woord van de Bijbel staat centraal en niet de inleving hoe het er in de wereld voor staat. En juist dat laatste is voor Paul de belangrijkste drijfveer voor zijn sociale activiteiten.

Voor de Molukse gemeenschap is hij met het college B&W van Wierden actief bezig om te zorgen dat er drie Molukse straatnamen kwamen. Hij zamelde samen met zijn kameraad Nus Tuasela geld in toen er in 2019 een aardbeving was op de Molukken. Hij was tot 2019 actief lid van Pasar Maluku. Tevens is hij lid van Stichting Monument Vossenbos en voorzitter van de Stichting 70 jaar Molukkers Overijssel.

Afbeelding
Topverkopers! 30 nov., 14:02
Afbeelding
Al 60 jaar getrouwd en samen nog steeds gelukkig 30 nov., 10:00
Afbeelding
Collecteopbrengst voor Alzheimer 30 nov., 07:54
Afbeelding
Kerstkaarten voor iedereen 29 nov., 20:00
Afbeelding
Schilderen: eerst leren, daarna presteren 29 nov., 12:05
Afbeelding
Wierdense verenigingen zetten zich massaal in 29 nov., 07:58
Afbeelding
Effekt'74 heeft al een kampioensteam 28 nov., 18:02
Afbeelding
SVZW wint op karakter in Hengelo 28 nov., 14:00