Afbeelding

Preek van de Leek van Paul Salakory

Algemeen

WIERDEN - De Hervormde Kapel houdt op zondag 17 september een ‘Preek van de Leek’ dienst, gastvoorganger Paul Salakory zal de dienst verzorgen. De Preek van de Leek is een initiatief om inspirerende mensen uit de eigen gemeente, dorp of regio voor te laten gaan in de Kapel. De dienst begint om 10.00 uur in de Hervormde Kapel aan de Dahliastraat 4 te Wierden. 

Paul Salakory is een bekend figuur in de Molukse gemeenschap. Hij werd in 1951 geboren in kamp Vossenbosch te Wierden. De Nederlands Hervormde religie kreeg hij van huis uit mee. Na zijn belijdenis ervaart Paul de strakke, weinig inlevende regels van dit geloof. Met name wanneer bijvoorbeeld zijn Indische vrouw geen deel mag nemen aan het avondmaal terwijl ze gedoopt maar geen belijdenis heeft gedaan. Het is alsof de tijd stil heeft gestaan. Het Woord van de Bijbel staat centraal en niet de inleving hoe het er in de wereld voor staat. En juist dat laatste is voor Paul de belangrijkste drijfveer voor zijn sociale activiteiten.

Voor de Molukse gemeenschap is hij met het college B&W van Wierden actief bezig om te zorgen dat er drie Molukse straatnamen kwamen. Hij zamelde samen met zijn kameraad Nus Tuasela geld in toen er in 2019 een aardbeving was op de Molukken. Hij was tot 2019 actief lid van Pasar Maluku. Tevens is hij lid van Stichting Monument Vossenbos en voorzitter van de Stichting 70 jaar Molukkers Overijssel.

Afbeelding
Creatief aan de slag gaan tijdens een korte cursus van Kaliber 15 uur geleden
Afbeelding
Laatste kans om te stemmen 19 uur geleden
Afbeelding
Kom ook schaken op de woensdagmiddag 23 uur geleden
Afbeelding
Effekt'74 heeft moeilijke competitiestart gisteren
Afbeelding
Eerste hulp bij allerlei geldzaken 19 sep., 20:04
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 19 sep., 18:09
Afbeelding
Wierden wil met inwoners in gesprek gaan over windenergie in de gemeente 19 sep., 14:06
Afbeelding
'Beter een goede buur, dan een verre vriend': Burendag in Wierden 19 sep., 13:00