Afbeelding

Opening van de zesde ‘Bibliotheek op school’

Algemeen

ENTER - De ‘Bibliotheek op school’ van de christelijk basisschool De Wegwijzer in Enter werd op maandagochtend 11 september om 10.00 uur geopend.

De eerste gesprekken over de samenwerking met de bibliotheek en de school vonden vorig schooljaar plaats. Deze plannen en wensen zijn tot uitvoering gebracht en 11 september vond de officiële opening plaats. Deze werd door wethouder Richard Kortenhoeven en schrijver Thijs Noorlandt gedaan, onder toezicht van alle leerlingen, leerkrachten en belangstellenden.

De Bibliotheek Wierden is trots dat zij dit samen met directeur Mirjam Luby en leescoördinator Ruth Staman en Kelly Bloemendal van de Wegwijzer mochten openen, zodat het leesonderwijs en vooral het leesplezier nog beter en groter wordt. Met de Bibliotheek op school werken bibliotheken en scholen structureel samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen. Doel is kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school en thuis. 

Alle leerlingen van de Wegwijzer worden lid van de bibliotheek op school en zo mogelijk ook van de fysieke bibliotheek. Er is een nieuwe boekencollectie aangeschaft en Brenda Exterkate (onderwijsspecialist bibliotheek) komt in de klassen om samen met de school de kinderen nog meer plezier in lezen te laten ervaren.

Afbeelding
Herinneringen ophalen met fotografieproject 'Eigen kracht' 28 minuten geleden
Afbeelding
Creatief aan de slag gaan tijdens een korte cursus van Kaliber 16 uur geleden
Afbeelding
Laatste kans om te stemmen 20 uur geleden
Afbeelding
Kom ook schaken op de woensdagmiddag gisteren
Afbeelding
Effekt'74 heeft moeilijke competitiestart 20 sep., 08:12
Afbeelding
Eerste hulp bij allerlei geldzaken 19 sep., 20:04
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 19 sep., 18:09
Afbeelding
Wierden wil met inwoners in gesprek gaan over windenergie in de gemeente 19 sep., 14:06