In de eerste week trainden velen meerdere keren om het gevoel weer terug te krijgen.
In de eerste week trainden velen meerdere keren om het gevoel weer terug te krijgen.

Effekt’74 start na de zomerstop aan nieuw tafeltennisseizoen

Algemeen

WIERDEN - Na een lange zomerstop zijn de trainingen bij de Wierdense Tafeltennisvereniging Effekt’74 weer opgestart. De animo voor de trainingen was groot, want de competitie gaat deze week al van start. Veel spelers wilden daarom een paar keer trainen om het gevoel weer terug te krijgen. Dat gaat bij de een wat sneller dan bij de ander. Maar deze week zullen alle teams aantreden voor hun eerste competitiewedstrijd.

Een tafeltennisteam bestaat uit tenminste drie spelers. Deze komen uit tegen drie spelers van de tegenstander. Elke speler speelt tegen alle tegenstanders. Dit levert 9 enkelspelen op. Daarnaast wordt er nog een dubbelspel gespeeld, waarbij twee spelers van elk team tegen elkaar spelen. Elke gewonnen wedstrijd levert één punt op. Op een speelavond worden er dus tien punten verdeeld.

Een competitiepoule bestaat uit zes teams, die elkaar uit en thuis ontmoeten. Een competitie telt vijf uit- en vijf thuiswedstrijden. Een team dat alles wint, kan dus 100 punten scoren, maar in de praktijk blijkt dat 70 punten meestal genoeg is voor het kampioenschap. In een jaar worden twee competities gespeeld: een voorjaars- en een najaarscompetitie.

Effekt’74 is een gezonde tafeltennisvereniging. Dit najaar spelen er tien teams in de seniorencompetitie en drie teams in de jeugdcompetitie. Teamindeling vindt plaats op basis van de sterkte van de spelers. De sterkte wordt uitgedrukt in een ELO-rating, die vrij nauwkeurig de gemiddelde speelsterkte van een speler weergeeft. Wordt een wedstrijd gewonnen, dan krijgt een speler er een aantal ELO-punten bij; wordt de partij verloren, dan gaan er punten vanaf. Hoeveel hangt af van het verschil in speelsterkte; bij spelers van gelijke sterkte worden er acht punten gewonnen of verloren.

Effekt’74 deelt dus in op sterkte en dat betekent ook dat ze gemengde teams hebben, dus vrouwen en mannen  en meisjes en jongens kunnen bij elkaar in een team zitten. De teams komen allemaal uit in de competitie van de NTTB-regio Oost. Effekt’74 heeft in elke klasse tenminste één team. Dat betekent dat iedere speler bij Effekt’74 op zijn of haar niveau competitie kan spelen. De hoogste klasse is de Hoofdklasse, waarin team 1 uitkomt; daarnaast heeft Effekt’74 dus ook teams in de promotieklasse en de 1e tot en met de 6e klasse.

De jeugdteams komen allemaal uit in de 4e klasse. Hierbij zitten jeugdteam 1 en 3 in dezelfde poule!

Effekt’74 speelt haar thuiswedstrijden op vrijdagavond (alle seniorenteams behalve team 1) en op zaterdagmiddag (team 1 en alle jeugdteams). Dat gebeurt in sportzaal het Noordbroek aan de Marjoleinlaan. Aanvangstijd is 20.00 uur. Bezoekers zijn altijd welkom, maar mooier zou zijn als je een keer zelf komt spelen. Dat kan op maandagavond, woensdagavond en vrijdagavond en meestal ook wel op zaterdagmiddag. In dat geval is het goed om vooraf even contact op te nemen met Erik van der Ley ( 06-504 446 17). Hij zorgt dan voor een korte kennismaking en voor een tafeltennisbatje. En natuurlijk voor een tegenstander. Als je in de vakantie hebt gepingpongd en je vond dat leuk, dan is het nu misschien tijd om eens bij Effekt’74 te komen kijken en te spelen!

Afbeelding
Topverkopers! 30 nov., 14:02
Afbeelding
Al 60 jaar getrouwd en samen nog steeds gelukkig 30 nov., 10:00
Afbeelding
Collecteopbrengst voor Alzheimer 30 nov., 07:54
Afbeelding
Kerstkaarten voor iedereen 29 nov., 20:00
Afbeelding
Schilderen: eerst leren, daarna presteren 29 nov., 12:05
Afbeelding
Wierdense verenigingen zetten zich massaal in 29 nov., 07:58
Afbeelding
Effekt'74 heeft al een kampioensteam 28 nov., 18:02
Afbeelding
SVZW wint op karakter in Hengelo 28 nov., 14:00