Jan Oene Krist (links) neemt de zetel van Jan-Willem Timmerman over.
Jan Oene Krist (links) neemt de zetel van Jan-Willem Timmerman over. Foto:

Zetelwisseling bij ChristenUnie

Algemeen

WIERDEN - Tijdens de raadsvergadering op 25 september zal ChristenUnie raadslid Jan-Willem Timmerman terugtreden als raadslid. Timmerman heeft de afgelopen vijf jaar deel uitgemaakt van de gemeenteraad. Recent heeft hij bij de fractie en burgemeester Doret Tigchelaar aangegeven zijn taak als raadslid niet langer te kunnen combineren met zijn andere verplichtingen.
Jan Oene Krist zal de zetel van Timmerman overnemen. Hij was in 2021 en 2022 al eerder raadslid namens de ChristenUnie.

Jan-Willem: “Ik wil benadrukken dat dit geen afscheid is uit onvrede of teleurstelling. Op dit moment vragen andere verplichtingen aandacht, waardoor ik niet genoeg tijd kan besteden om het raadswerk uit te voeren.

Tijdens de afgelopen verkiezingen kregen we als ChristenUnie twee zetels. Ik heb bewust gevraagd om op plek drie geplaatst te worden. Dankzij voorkeurstemmen mocht ik alsnog de tweede raadszetel innemen. Daarvoor ben ik de kiezers dankbaar. Het verlies van een zetel heeft als consequentie dat het werk als raadslid meer wordt. Op dit moment kan ik dit werk helaas niet goed genoeg meer doen.”

Bestuursvoorzitter Jan Post: “Als bestuur zijn we dankbaar voor het vele werk dat Jan-Willem als gemeenteraadslid in de afgelopen jaren in de gemeenteraad van Wierden verzet heeft. We danken hem voor zijn inzet en de bijzonder plezierige samenwerking met het bestuur en onze leden. We laten hem node gaan, maar we hebben begrip voor deze beslissing. We zijn bijzonder blij dat hij bij de fractie en de gemeenteraad betrokken wil blijven als commissielid.”

Jan Oene Krist zal de zetel van Timmerman overnemen. Hij was in 2021 en 2022 al eerder raadslid namens de ChristenUnie.

Afbeelding
Topverkopers! 30 nov., 14:02
Afbeelding
Al 60 jaar getrouwd en samen nog steeds gelukkig 30 nov., 10:00
Afbeelding
Collecteopbrengst voor Alzheimer 30 nov., 07:54
Afbeelding
Kerstkaarten voor iedereen 29 nov., 20:00
Afbeelding
Schilderen: eerst leren, daarna presteren 29 nov., 12:05
Afbeelding
Wierdense verenigingen zetten zich massaal in 29 nov., 07:58
Afbeelding
Effekt'74 heeft al een kampioensteam 28 nov., 18:02
Afbeelding
SVZW wint op karakter in Hengelo 28 nov., 14:00