Een tafereel van de Wierdense beeldend kunstenares Ingrid Groeneveld van Galerie Groot'n Jans.
Een tafereel van de Wierdense beeldend kunstenares Ingrid Groeneveld van Galerie Groot'n Jans. Foto: Ingrid Groeneveld

Ingrid Groeneveld exposeert

Algemeen

WIERDEN/RIJSSEN -  De komende weken zijn twee nieuwe exposities te zien in de wisselzaal van kasteel de Oosterhof in Rijssen. Beeldend kunstenares Ingrid Groeneveld uit Wierden en glaskunstenaar Johan de Vriend uit het Groningse Old Ambt exposeren in dezelfde ruimte hun kunstwerken. 

De openingsbijeenkomst is zaterdagmiddag 9 september in de koffieruimte van het Bouwhuis. De kunstenaars zijn er ook. Wie daar bij wil zijn, heel graag even aanmelden door een e-mail te sturen naar info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van “dubbelexpositie”.

Ingrid Groeneveld van Galerie Groot’n Jans uit Wierden is een bijzonder productieve schilder. Globaal genomen voltooit ze per twee weken minstens één schilderij. “Dat doe ik graag, want het werkt voor mij ook heel ontspannend om aan het werk te zijn.” Groeneveld volgde de kunstacademie in Duitsland en volgde daarna nog lessen bij vijf verschillende kunstenaars in Nederland.


Het object Schelp van glaskunstenaar Johan de Vries uit Groningse Old Ambt. Zijn kunstwerken zijn de komende weken te zien in kasteel de Oosterhof. - Foto: Johan de Vries

Galerie Groot’n Jans heet haar kunstgalerie In Wierden. De galerie is vernoemd naar haar vader. Zij geeft ook met veel passie workshops voor kinderen en volwassenen in haar galerie. Ze werkt in Wierden nauw samen met de Historische Kring Wederden en maakt ook dan combinaties met historische thema’s en voorwerpen. Groeneveld schildert veelal landschappen en mensen.

Kasteel de Oosterhof is te vinden aan de Kasteellaan 1 te Rijssen. De expositie is tot en met 21 oktober te bezoeken in de wisselzaal.

Afbeelding
Herinneringen ophalen met fotografieproject 'Eigen kracht' 1 uur geleden
Afbeelding
Creatief aan de slag gaan tijdens een korte cursus van Kaliber 17 uur geleden
Afbeelding
Laatste kans om te stemmen 21 uur geleden
Afbeelding
Kom ook schaken op de woensdagmiddag gisteren
Afbeelding
Effekt'74 heeft moeilijke competitiestart 20 sep., 08:12
Afbeelding
Eerste hulp bij allerlei geldzaken 19 sep., 20:04
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 19 sep., 18:09
Afbeelding
Wierden wil met inwoners in gesprek gaan over windenergie in de gemeente 19 sep., 14:06