Afbeelding

Vakantie Bijbelclub met houtdorp en veel geknutsel

Algemeen

WIERDEN - Ruim 220 kinderen bezochten de Vakantie Bijbelclub van de Hervormde gemeente Wierden op dinsdag, woensdag en donderdag. Er werd gezamenlijk gestart in de kerk met liedjes, bijbel lezen en gebed. Het thema dit jaar was ‘tel maar mee’. Met de bedoeling om dit thema ook te verwerken in de knutselwerkjes in de kerk en de bouwwerken in het houtdorp. 

“Wij hebben een kerk gebouwd waar iedereen welkom is en meetelt”, vertelt een groepje bouwvakkers in spé. Maar er verrees met name ook een gevangenis. “Gevangenen tellen ook mee en moeten een nieuwe kans krijgen als ze weer in de maatschappij komen”, geven Ruben en Hessel aan namens hun groepje. Daarnaast stond een creatief dobbelsteengebouw waar iedereen kon meetellen en verder nog een paar kerkjes, een chalet met picknicktafel, een kasteel en nog meerdere bouwwerken, zestien in totaal. Eén groepje had zelf een speciale groepsapp aangemaakt voor een goede samenwerking die vervolgens gesmeerd liep terwijl een ander groepje aangaf ook weleens een beetje ruzie te hebben betreft de bouwplannen. Maar niet getreurd, zo gaat het in de echte maatschappij ook. In een speciale gebedsmuur konden kinderen gebedsbriefjes stoppen. 


Op het veld aan de Grote Maatweg verrezen creatieve bouwsels tijdens de Vakantie Bijbelclub-week. 

Op woensdagavond was er gelegenheid voor ouders/verzorgers, opa’s en oma’s en andere belangstellenden een kijkje te komen nemen en vond de prijsuitreiking plaats. De juryleden Rita Lammertink en Jeanet Donken prezen de kinderen voor hun bouwwerken en dat ze allemaal goed hun best hadden gedaan. En dat de keuze best moeilijk was. De bouwtechnische prijs ging naar de bouwers van de gevangenis, “de achterliggende gedachte is ook zo mooi”, menen de juryleden. De creatieve prijs naar het dobbelsteen bouwwerk. De afsluitende en feestelijke VBC-kerkdienst vond zondagochtend plaats in de Dorpskerk. 

“Het doel van de Vakantie Bijbelclub is om de kinderen op een speelse en leuke manier in aanraking te laten komen met de liefde van God en het geloof in Hem”, aldus de organisatie die tevreden terugkijkt op deze mooie VBC-week.

Op het veld aan de Grote Maatweg verrezen creatieve bouwsels tijdens de Vakantie Bijbelclub-week.
Afbeelding
Topverkopers! 30 nov., 14:02
Afbeelding
Al 60 jaar getrouwd en samen nog steeds gelukkig 30 nov., 10:00
Afbeelding
Collecteopbrengst voor Alzheimer 30 nov., 07:54
Afbeelding
Kerstkaarten voor iedereen 29 nov., 20:00
Afbeelding
Schilderen: eerst leren, daarna presteren 29 nov., 12:05
Afbeelding
Wierdense verenigingen zetten zich massaal in 29 nov., 07:58
Afbeelding
Effekt'74 heeft al een kampioensteam 28 nov., 18:02
Afbeelding
SVZW wint op karakter in Hengelo 28 nov., 14:00