Afbeelding

Vakantie Bijbelclub met houtdorp en veel geknutsel

Algemeen

WIERDEN - Ruim 220 kinderen bezochten de Vakantie Bijbelclub van de Hervormde gemeente Wierden op dinsdag, woensdag en donderdag. Er werd gezamenlijk gestart in de kerk met liedjes, bijbel lezen en gebed. Het thema dit jaar was ‘tel maar mee’. Met de bedoeling om dit thema ook te verwerken in de knutselwerkjes in de kerk en de bouwwerken in het houtdorp. 

“Wij hebben een kerk gebouwd waar iedereen welkom is en meetelt”, vertelt een groepje bouwvakkers in spé. Maar er verrees met name ook een gevangenis. “Gevangenen tellen ook mee en moeten een nieuwe kans krijgen als ze weer in de maatschappij komen”, geven Ruben en Hessel aan namens hun groepje. Daarnaast stond een creatief dobbelsteengebouw waar iedereen kon meetellen en verder nog een paar kerkjes, een chalet met picknicktafel, een kasteel en nog meerdere bouwwerken, zestien in totaal. Eén groepje had zelf een speciale groepsapp aangemaakt voor een goede samenwerking die vervolgens gesmeerd liep terwijl een ander groepje aangaf ook weleens een beetje ruzie te hebben betreft de bouwplannen. Maar niet getreurd, zo gaat het in de echte maatschappij ook. In een speciale gebedsmuur konden kinderen gebedsbriefjes stoppen. 


Op het veld aan de Grote Maatweg verrezen creatieve bouwsels tijdens de Vakantie Bijbelclub-week. 

Op woensdagavond was er gelegenheid voor ouders/verzorgers, opa’s en oma’s en andere belangstellenden een kijkje te komen nemen en vond de prijsuitreiking plaats. De juryleden Rita Lammertink en Jeanet Donken prezen de kinderen voor hun bouwwerken en dat ze allemaal goed hun best hadden gedaan. En dat de keuze best moeilijk was. De bouwtechnische prijs ging naar de bouwers van de gevangenis, “de achterliggende gedachte is ook zo mooi”, menen de juryleden. De creatieve prijs naar het dobbelsteen bouwwerk. De afsluitende en feestelijke VBC-kerkdienst vond zondagochtend plaats in de Dorpskerk. 

“Het doel van de Vakantie Bijbelclub is om de kinderen op een speelse en leuke manier in aanraking te laten komen met de liefde van God en het geloof in Hem”, aldus de organisatie die tevreden terugkijkt op deze mooie VBC-week.

Op het veld aan de Grote Maatweg verrezen creatieve bouwsels tijdens de Vakantie Bijbelclub-week.
Afbeelding
Herinneringen ophalen met fotografieproject 'Eigen kracht' 1 uur geleden
Afbeelding
Creatief aan de slag gaan tijdens een korte cursus van Kaliber 17 uur geleden
Afbeelding
Laatste kans om te stemmen 21 uur geleden
Afbeelding
Kom ook schaken op de woensdagmiddag gisteren
Afbeelding
Effekt'74 heeft moeilijke competitiestart 20 sep., 08:12
Afbeelding
Eerste hulp bij allerlei geldzaken 19 sep., 20:04
Afbeelding
Eerste restauratieproject onthuld 19 sep., 18:09
Afbeelding
Wierden wil met inwoners in gesprek gaan over windenergie in de gemeente 19 sep., 14:06