Na afloop van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat.
Na afloop van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat.

Cursus valpreventie geeft stevige stappen naar meer zelfvertrouwen

Algemeen

WIERDEN - Op zoek naar meer zelfvertrouwen in alle dagelijkse bewegingen en het verbeteren van de balans en stabiliteit? Op 3 oktober gaat de 10-weekse cursus Valpreventie van start, een samenwerking tussen De Welle en fysiotherapeut Dirk Bulk.

Mensen die recent zijn gevallen, een vleugje valangst voelen of simpelweg steviger op de benen willen staan, de cursus Valpreventie kan mogelijk zorgen voor een positieve verandering in het zelfvertrouwen. Inwoners van de gemeente Wierden en omstreken worden van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Bij de cursus voeren de deelnemers spierversterkende oefeningen uit en worden er verschillende alledaagse scenario’s nagebootst. Gaandeweg worden de spieren sterker en zullen de benen en romp meer stabiliteit krijgen. Ook leren de deelnemers technieken hoe zij valpartijen kunnen voorkomen en hoe zij het beste weer op kunnen staan als zij toch een keer zijn gevallen. 

Meer dan fysieke training

Naast praktijkgerichte training biedt de cursus ook een stuk theorie. Want waarom is de kans om te vallen groter naarmate mensen ouder worden? En hoe is dit risico te verkleinen? Daarnaast is er gelegenheid om ervaringen en adviezen te delen met medecursisten. Elke sessie wordt gezamenlijk afgesloten met een kop koffie of thee.

Details

De cursus begint op dinsdag 3 oktober en eindigt op 5 december. Er zijn twee groepen per dag: van 13.30 tot 14.30 uur en van 14.45 tot 15.45 uur. De cursus vindt plaats bij De Welle aan de Dokter G.H. Beensweg 21 te Wierden. Deelname kost 75 euro (mogelijke vergoeding via de zorgverzekering). 

Meedoen aan de cursus of aanvullende vragen? Neem contact op met De Welle via telefoonnummer 0546-571693 (maandag t/m vrijdag, 9.00 tot 12.30 uur) en vraag naar Marian Freriks. Het is ook mogelijk om te mailen naar leefstijlcoaches@stichtingdewelle.nl voor meer informatie.

stichtingdewelle.nl

Afbeelding
Topverkopers! 30 nov., 14:02
Afbeelding
Al 60 jaar getrouwd en samen nog steeds gelukkig 30 nov., 10:00
Afbeelding
Collecteopbrengst voor Alzheimer 30 nov., 07:54
Afbeelding
Kerstkaarten voor iedereen 29 nov., 20:00
Afbeelding
Schilderen: eerst leren, daarna presteren 29 nov., 12:05
Afbeelding
Wierdense verenigingen zetten zich massaal in 29 nov., 07:58
Afbeelding
Effekt'74 heeft al een kampioensteam 28 nov., 18:02
Afbeelding
SVZW wint op karakter in Hengelo 28 nov., 14:00