Cameratoezicht moet het aantal fietsendiefstallen en vernielingen rondom het Wierdense station inperken.
Cameratoezicht moet het aantal fietsendiefstallen en vernielingen rondom het Wierdense station inperken.

Cameratoezicht bij station

Algemeen

WIERDEN - Eind vorig jaar gaf de gemeenteraad aan burgemeester en wethouders de opdracht om de mogelijkheden van cameratoezicht nabij het NS station te verkennen. Fietsendiefstallen en vernielingen waren de aanleiding voor deze opdracht. De opdracht is uitgevoerd en het college stelt de gemeenteraad voor om bij de fietsenstalling van het station één of twee vaste camera’s te plaatsen.

Eind vorig jaar nam de gemeenteraad een motie aan van de VVD waarin het college de opdracht kreeg om in overleg met de politie en de NS te kijken naar cameratoezicht op het station en in het centrum. “Het plaatsen van camera’s is niet zomaar toegestaan, hier zijn de nodige voorwaarden aan verbonden”, zegt burgemeester Doret Tigchelaar. De gemeente heeft onderzoek gedaan naar de juridische grondslag, de mogelijkheden en kosten. Ook is zij hierover in gesprek gegaan met de politie, NS en ProRail. Het onderzoek en de gesprekken hebben geleid tot het advies om één of twee camera’s op te hangen nabij de fietsenstalling bij het NS station. “We hopen dat het plaatsen van camera’s bijdraagt aan een veiliger Wierden en hiermee fietsendiefstallen en vernielingen rondom het station gereduceerd worden of nog beter, worden voorkomen”, vult de burgemeester aan. 

De gemeenteraad wordt geïnformeerd over de uitkomst en het advies. Wordt het advies overgenomen, dan bedragen de jaarlijkse kosten voor het cameratoezicht ongeveer 10.000 euro. Wanneer de gemeenteraad het advies overneemt, dan wordt het cameratoezicht zo spoedig mogelijk gerealiseerd.

Afbeelding
Topverkopers! 30 nov., 14:02
Afbeelding
Al 60 jaar getrouwd en samen nog steeds gelukkig 30 nov., 10:00
Afbeelding
Collecteopbrengst voor Alzheimer 30 nov., 07:54
Afbeelding
Kerstkaarten voor iedereen 29 nov., 20:00
Afbeelding
Schilderen: eerst leren, daarna presteren 29 nov., 12:05
Afbeelding
Wierdense verenigingen zetten zich massaal in 29 nov., 07:58
Afbeelding
Effekt'74 heeft al een kampioensteam 28 nov., 18:02
Afbeelding
SVZW wint op karakter in Hengelo 28 nov., 14:00