Afbeelding

Kringloop Almelo opent aan het Noordbroek

Algemeen

ALMELO - Voor Ron Kits en het team van Kringloop Almelo komt er weer een memorabele dag aan. 20 januari was voor hen al een dag, die ze niet snel zullen vergeten. Het was de dag dat hun pand volledig in vlammen opging. Ook 31 mei zal worden toegevoegd aan memorabele gebeurtenissen van 2023, maar dan om een heel positieve reden. Kringloop Almelo opent die dag weer haar deuren voor het publiek op een nieuwe, tijdelijke locatie: Noordbroek 2, het voormalige onderkomen van Dolle Pret.

Na de brand is Ron Kits, eigenaar van Kringloop Almelo, niet bij de pakken neer gaan zitten. Binnen twee maanden had hij een nieuw onderkomen gevonden en waren hij en zijn team al bezig met de voorbereiding van de heropening van Kringloop Almelo. “In het pand was voorheen speelparadijs Dolle Pret gevestigd. Het was helemaal leeg en we hebben het met z’n allen weer opgebouwd en ingericht”, vertelt Ron. “Ongeveer de helft van het pand dient nu als winkel. En we hebben een koffiecorner! Mensen kunnen hier neerstrijken voor een kop luxe koffie met iets erbij tegen een kleine vergoeding. Een koffiecorner stond al op de planning voor de brand. Nu we toch bezig waren met opnieuw inrichten, hebben we dit plan gelijk uitgevoerd. Ook de kledingafdeling hebben we groter gemaakt.”

Al met al zijn het drukke maanden geweest voor alle medewerkers van Kringloop Almelo. Gezamenlijk bouwden de medewerkers de winkel weer op en daarnaast werden goederen ingezameld, gesorteerd, schoongemaakt en geprijsd. “Nog niet alles is helemaal klaar, maar we zijn wel zover dat we weer open kunnen”, aldus Ron. “Iedereen staat te popelen om maar weer klanten te kunnen ontvangen en te helpen.” Uit de reacties vanuit de vaste klantenkring blijkt volgens Ron dat niet alleen het personeel enthousiast is. “En op woensdag 31 mei om 10.00 uur is het dan zover. We hebben bewust ervoor gekozen om de opening niet in het weekend te plannen. Voor ons zal het ook allemaal weer even wennen zijn. We hebben bijvoorbeeld een heel nieuw kassasysteem.” 

Uiteindelijk zal Kringloop Almelo weer terug verhuizen naar de Aalderinkshoek. In het derde kwartaal van dit jaar gaat waarschijnlijk de schop in de grond voor de eerste fase van de bouw. De herbouw van de kringloopwinkel is pas in de derde en laatste fase. “Geeft ons mooi de tijd om al onze wensen voor het nieuwe pand goed in kaart te brengen. Het pand aan het Noordbroek is groter dan dat we hadden. Hebben we dat ook echt nodig of kunnen we toch met minder ruimte af? Moet de winkel groter en opslag kleiner of misschien juist andersom? We kunnen het aan het Noordbroek allemaal uitproberen, zodat de nieuwbouw helemaal aan onze eisen en wensen voldoet”, zegt Ron over de nieuwbouwplannen. “Maar eerst gaan we op 31 mei genieten van de opening!”

Kringloop Almelo is te vinden aan het Noordbroek 2 in Almelo. De winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

www.kringloopalmelo.nl

Afbeelding
Afbeelding
Pen
Het Oktoberfest in Gronau is op 26 oktober.
Geier Sturzflug en Sven Skutnik komen naar Oktoberfest Gronau 7 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 11 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 15 uur geleden
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 15 uur geleden
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 18 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 23 apr, 13:42
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' 23 apr, 12:05
Frank Smit van SVZW scoorde weer twee keer.
SVZW - Achilles '12: Opnieuw volle buit voor de Zwaluwen 23 apr, 10:16