De enige Supermoto in Nederland is in Enter.
De enige Supermoto in Nederland is in Enter.

Supermoto 2023 anders dan voorheen

Algemeen

ENTER - Voor de negende keer houdt de Enterse Motor Club een Supermoto wedstrijd. Deze wordt gehouden op zondag 11 juni op het stratencircuit “De Krompatte”. Ook is er nu weer een extra training op zaterdagavond 10 juni van 17.00 tot 19.00 uur. Op zondagmorgen worden eerst de kwalificatietrainingen verreden waarna aansluitend de wedstrijden beginnen.

Het is weer een BeNeCup wedstrijd, het gezamenlijke kampioenschap van België en Nederland. Een verschil met voorgaande jaren is dat er nu per klasse drie korte manches van 15 minuten plus één ronde gereden worden in plaats van twee manches van 20 minuten plus één ronde. Naar verwachting is dit voor zowel het publiek als de rijders leuker. Want de strijd om de posities is er vooral tijdens de eerste 15 minuten, dus leuker om naar te kijken en ook om te doen, terwijl de rijders meer rijtijd hebben.

De superfinale is vervallen waardoor het programma toch binnen dezelfde tijd afgewerkt kan worden. Voorheen was er alleen prijzengeld in de Superfinale, nu in alle klassen. Ook is klasse-indeling gewijzigd. Deze bestaat nu uit S1 klasse (hierin starten de snelste rijders die voorheen in de klassen Inters en Euro’s reden met 450 cc viertakt of 250 cc tweetakt motoren), S2 klasse (voorheen de nationale klasse, met 450 cc viertakt of 250 cc tweetakt motoren), S3 klasse (nieuwe klasse tot 125cc tweetakt en 250cc viertakt, elektrische motoren en original motoren), S4 klasse (jeugdrijders met 85 cc tweetakt motoren), Vintage klasse (nieuwe klasse, bouwjaar motor maximaal 2004, de cilinderinhoud is vrij en de coureur is minimaal 30 jaar) en Senior klasse (minimum leeftijd van de coureurs is 40 jaar). 

Daarnaast is er in Enter de EMC klasse met leden van EMC, hierin zijn alle motortypen toegestaan en mag ook met noppenbanden gereden worden. De EMC klasse rijdt alleen in Enter en is voor het publiek leuk om te zien, want die kennen veel rijders in de klasse persoonlijk. Klassen met weinig deelnemers rijden samen met een andere klasse maar wel voor hun eigen klassement. 

Ook dit jaar is Enter de enige Supermoto wedstrijd in Nederland, de overige zes wedstrijden worden in België verreden. Een wedstrijd in België is geannuleerd evenals de tweede wedstijd in Nederland in Den Dungen, waardoor de kalender nu uit zeven wedstrijden bestaat. De vrije training op zaterdagavond is gratis toegankelijk. Op zondag 11 juni is de entree 6 euro, maar tot 16 jaar is de toegang gratis. Albert Heijn te Enter geeft in de week voor het evenement een kortingskaartje bij elke 10 euro aan boodschappen.

Meer informatie over het evenement is te vinden op

entersemotorclub.nl

Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 25 mei, 12:18
Afbeelding
Basisschooljeugd toont politieke interesse tijdens deelname aan Burgerschapsdag Groep 8 aan de macht 23 mei, 14:00
Afbeelding
Jeugdschaaktoernooi een groot succes 23 mei, 09:54
Afbeelding
Twente kleurt rood: Uitzwaai actie van Twentefans Wierden 22 mei, 17:57
De 11-jarige Gijs Bertelink en Tom Fokke hebben op 16 mei een echte heldendaad verricht.
Gijs Bertelink en Tom Fokke in de spotlight voor heldendaad 22 mei, 13:54
Afbeelding
Online lees je al de nieuwe Hart van Wierden 21 mei, 08:00
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 19 mei, 11:19
Officiële start bouw handeling. Links bij vlag Gerrit Breeman. Rechts bij vlag Martin Companje.
Officiële start bouw 15 appartementen 'De Berghorst' in Enter 19 mei, 08:01