De enige Supermoto in Nederland is in Enter.
De enige Supermoto in Nederland is in Enter.

Supermoto 2023 anders dan voorheen

Algemeen

ENTER - Voor de negende keer houdt de Enterse Motor Club een Supermoto wedstrijd. Deze wordt gehouden op zondag 11 juni op het stratencircuit “De Krompatte”. Ook is er nu weer een extra training op zaterdagavond 10 juni van 17.00 tot 19.00 uur. Op zondagmorgen worden eerst de kwalificatietrainingen verreden waarna aansluitend de wedstrijden beginnen.

Het is weer een BeNeCup wedstrijd, het gezamenlijke kampioenschap van België en Nederland. Een verschil met voorgaande jaren is dat er nu per klasse drie korte manches van 15 minuten plus één ronde gereden worden in plaats van twee manches van 20 minuten plus één ronde. Naar verwachting is dit voor zowel het publiek als de rijders leuker. Want de strijd om de posities is er vooral tijdens de eerste 15 minuten, dus leuker om naar te kijken en ook om te doen, terwijl de rijders meer rijtijd hebben.

De superfinale is vervallen waardoor het programma toch binnen dezelfde tijd afgewerkt kan worden. Voorheen was er alleen prijzengeld in de Superfinale, nu in alle klassen. Ook is klasse-indeling gewijzigd. Deze bestaat nu uit S1 klasse (hierin starten de snelste rijders die voorheen in de klassen Inters en Euro’s reden met 450 cc viertakt of 250 cc tweetakt motoren), S2 klasse (voorheen de nationale klasse, met 450 cc viertakt of 250 cc tweetakt motoren), S3 klasse (nieuwe klasse tot 125cc tweetakt en 250cc viertakt, elektrische motoren en original motoren), S4 klasse (jeugdrijders met 85 cc tweetakt motoren), Vintage klasse (nieuwe klasse, bouwjaar motor maximaal 2004, de cilinderinhoud is vrij en de coureur is minimaal 30 jaar) en Senior klasse (minimum leeftijd van de coureurs is 40 jaar). 

Daarnaast is er in Enter de EMC klasse met leden van EMC, hierin zijn alle motortypen toegestaan en mag ook met noppenbanden gereden worden. De EMC klasse rijdt alleen in Enter en is voor het publiek leuk om te zien, want die kennen veel rijders in de klasse persoonlijk. Klassen met weinig deelnemers rijden samen met een andere klasse maar wel voor hun eigen klassement. 

Ook dit jaar is Enter de enige Supermoto wedstrijd in Nederland, de overige zes wedstrijden worden in België verreden. Een wedstrijd in België is geannuleerd evenals de tweede wedstijd in Nederland in Den Dungen, waardoor de kalender nu uit zeven wedstrijden bestaat. De vrije training op zaterdagavond is gratis toegankelijk. Op zondag 11 juni is de entree 6 euro, maar tot 16 jaar is de toegang gratis. Albert Heijn te Enter geeft in de week voor het evenement een kortingskaartje bij elke 10 euro aan boodschappen.

Meer informatie over het evenement is te vinden op

entersemotorclub.nl

De vluchtheuvel rond 1933.
Onthulling eerste project SKHE: De vluchtheuvel 3 uur geleden
Afbeelding
Veel positieve reacties over sportinstuif van De Welle 11 uur geleden
Samen met verschillende partijen willen de 14 Twentse gemeenten werken aan een vitale samenleving met ruimte voor iedereen.
Sport voor iedereen mogelijk maken 27 mrt, 18:04
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 27 mrt, 13:57
Alle verenigingen zijn uitgenodigd om volgend jaar weer mee te doen met de competitie.
Kluppelshuizen 1 wint de klootschietcompetitie 27 mrt, 13:53
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 27 mrt, 08:06
Vaccinatie moet het kind al bij de geboorte goede bescherming bieden tegen kinkhoest.
GGD ziet ook hier de toename kinkhoest 26 mrt, 18:12
Afbeelding
Generatietuin weer klaar voor de lente en zomer 26 mrt, 11:57