Excursie vogels kijken in het Wierdense veld.
Excursie vogels kijken in het Wierdense veld.

Ga mee ‘OpStap’ vogels kijken in het natuurrijke Wierdense veld

Algemeen

WIERDEN - Landschap Overijssel houdt op donderdag 1 juni een excursie vogels kijken in het Wierdense veld. Onder leiding van een gids wandelen de deelnemers ongeveer twee uur door het waterrijke gebied. Waar moet men op letten om de overvloed aan geluiden van vogels te kunnen duiden? De gids van Landschap Overijssel leert de deelnemers er alles over. De groepsgrootte is beperkt, dus wees er snel bij met aanmelden.

Het Wierdense Veld is een hoogveenlandschap en dit landschap moet nat zijn. Hogere, drogere delen begroeid met heide wisselen af met de lagere, natte stukken waar veenmossen en hoogveenmossen groeien. Een bijzonder landschap waar specifieke planten en dieren leven die nergens anders kunnen leven. Het is een geliefde plek voor vogels. Denk aan zangvogels zoals geelgors, boompieper en roodborsttapuit. Maar ook roofvogels als buizerd, havik, torenvalk en boomvalk worden regelmatig waargenomen. Bovendien kan men rekenen op enkele spechtensoorten. De afgelopen jaren hebben kraanvogels succesvol gebroed in dit gebied, hun trompetterende roep is onmiskenbaar. Het meenemen van een verrekijker is aanbevolen en ook het dragen van laarzen of waterdichte schoenen. Deze excursie is geschikt voor de beginnende vogelaar. 

Aanmelden moet van tevoren via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal acht personen. De kosten zijn 5 euro per volwassene en 3 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 landschappen kunnen op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Kijk voor meer ‘OpStap’ excursies op www.landschapoverijssel.nl/opstap2023

Afbeelding
Beurs rondom uitvaarten 16 uur geleden
Afbeelding
Restantenmarkt: drie dagen hoge korting 19 uur geleden
Afbeelding
De jeugd aan zet 26 feb, 10:33
Viggo Hartgerink opent de nieuwe kinderroute.
Viggo Hartgerink opent nieuwe kinderroute Natuurmonumenten in nationaal park Sallandse Heuvelrug 25 feb, 10:20
Afbeelding
Mat-Ador houdt Schoolschaak Kampioenschap Wierden 24 feb, 10:06
Afbeelding
Kuieraovend van de HKW 23 feb, 15:50
Afbeelding
Laatste Martin Luther Kingdienst in Ommen 23 feb, 15:48
Mooi Meegenomen Bus
Op pad met bus van De Welle 22 feb, 13:58