Excursie vogels kijken in het Wierdense veld.
Excursie vogels kijken in het Wierdense veld.

Ga mee ‘OpStap’ vogels kijken in het natuurrijke Wierdense veld

Algemeen

WIERDEN - Landschap Overijssel houdt op donderdag 1 juni een excursie vogels kijken in het Wierdense veld. Onder leiding van een gids wandelen de deelnemers ongeveer twee uur door het waterrijke gebied. Waar moet men op letten om de overvloed aan geluiden van vogels te kunnen duiden? De gids van Landschap Overijssel leert de deelnemers er alles over. De groepsgrootte is beperkt, dus wees er snel bij met aanmelden.

Het Wierdense Veld is een hoogveenlandschap en dit landschap moet nat zijn. Hogere, drogere delen begroeid met heide wisselen af met de lagere, natte stukken waar veenmossen en hoogveenmossen groeien. Een bijzonder landschap waar specifieke planten en dieren leven die nergens anders kunnen leven. Het is een geliefde plek voor vogels. Denk aan zangvogels zoals geelgors, boompieper en roodborsttapuit. Maar ook roofvogels als buizerd, havik, torenvalk en boomvalk worden regelmatig waargenomen. Bovendien kan men rekenen op enkele spechtensoorten. De afgelopen jaren hebben kraanvogels succesvol gebroed in dit gebied, hun trompetterende roep is onmiskenbaar. Het meenemen van een verrekijker is aanbevolen en ook het dragen van laarzen of waterdichte schoenen. Deze excursie is geschikt voor de beginnende vogelaar. 

Aanmelden moet van tevoren via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal acht personen. De kosten zijn 5 euro per volwassene en 3 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 landschappen kunnen op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Kijk voor meer ‘OpStap’ excursies op www.landschapoverijssel.nl/opstap2023

Afbeelding
Gezond respect nodig voor onweer 1 jun., 10:08
Afbeelding
Studenten behouden voor de bouw 1 jun., 08:07
Afbeelding
Symbiose tussen stad en platteland 31 mei, 20:01
Afbeelding
Trouwen in Overijssel steeds duurder 31 mei, 18:07
Afbeelding
Op pad met de Mooi Meegenomen Bus 31 mei, 14:07
Afbeelding
Dhlomo: een muziektheaterspektakel 31 mei, 12:04
Afbeelding
OPEN+ leden altijd welkom in de Bibliotheek van Enter 31 mei, 10:09
Afbeelding
Informatiebijeenkomst voor borstkankerpatiënten 31 mei, 08:15