SVZW wint in eigen huis van Achilles'12. (Foto: Aron Pouls)
SVZW wint in eigen huis van Achilles'12. (Foto: Aron Pouls) Foto: Aron Pouls

De Zwaluwen spelen na winst in de nacompetitie nog om promotie

Algemeen

WIERDEN - De wedstrijd SVZW tegen Achilles’12 begon zondagmiddag om 15.00 op Het Lageveld in Wierden waar scheidsrechter Jarno Schoonhoven de wedstrijd leidde. Er stond nog wel degelijk iets op het spel voor beide ploegen: SVZW wilde minimaal tweede blijven en Achilles’12 de nacompetitie vermijden.

Het eerste wapenfeit was een schot van Jesse Klijnstra dat door SVZW doelman Julian Bakker tot corner werd gewerkt. In de 10e minuut probeerde Jasper Groothuis via een lob Achilles’12 doelman Joris Raanhuis te verrassen, die tot een corner leidde. In de 31e minuut ontving Robert Wilens een gele kaart namens Achilles’12 en een vrije trap tegen, welke door Robin de Jong werd over getikt. Vervolgens een megakans voor de bezoekers in de 34e minuut, het bleef uiteindelijk bij een rollertje. Achilles verdedigde voornamelijk de 0-0 en loerde op de counter. Stefan Maat zag zijn schot over het Hengelose doel verdwijnen en Julian Bakker moest nog eens handelend optreden bij het schot van Rick Keizers.

Na de thee was Jeffrey Buitenhuis in de kleedkamer achter gebleven en vervangen door Lars Scholten. In de 49e minuut werd de vrije trap van Achilles aanvoerder Jesper te Marvelde door Julian Bakker tot corner verwerkt en bleef SVZW pogingen doen om gaten in het defensieve bolwerk van Achilles’12 te schieten. Maar de ballen vielen steeds verkeerd, zoals in de 62e minuut na een corner van Bas ter Hogt die eindige in een scrimmage op de doellijn maar niet tot een doelpunt. Dat gebeurde dan eindelijk wel in de 65e minuut toen de voorzet van Levi Opdam onhoudbaar met het hoofd werd binnen gedoken door Frank Smit, een 1-0. Trainer Omar Wennink van Achilles wisselde daarop Brandt Peters voor Reinier Wilmink en leidde de poging van Frank Smit in de 71e minuut tot een corner.
SVZW kwam in de 80e minuut dichtbij de 2-0 na de voorzet van Frank Smit op Yessin Maskoul, die recht in de handen van doelman Joris Raanhuis eindigde. De gasten wisselden in die slotfase nog een keer, maar er kwam geen verandering meer en zo bleef SVZW nipt overeind met een 1-0 zege en behoud van de tweede plek op de ranglijst.

SVZW speelt de laatste wedstrijd in de reguliere competitie op zaterdag 27 mei om 14.30 uur tegen asv Dronten in Dronten.

Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 18 apr, 11:58
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 18 apr, 07:58
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01