Afbeelding

Officiële opening van het Autisme Trefpunt Wierden

Algemeen

WIERDEN - Het Autisme Trefpunt Gemeente Wierden wordt donderdag 25 mei om 13.00 uur officieel geopend. De bedoeling van dit trefpunt is om de gemeente autismevriendelijker te maken door alle kennis en ervaring rondom Autisme en AD(H)D te bundelen. 

Inwoners uit de gemeente Wierden kunnen bij het Autisme Trefpunt terecht voor alle vragen op het gebied van Autisme spectrum stoornis (ASS). Praten of op zoek naar informatie en advies of een verwijzing naar andere organisaties is hier ook mogelijk. Daarnaast kunnen mantelzorgers zich hier inschrijven om zo op de hoogte te blijven van wat er georganiseerd wordt op het gebied van autisme. 

Wanneer iemand de diagnose ASS krijgt, vallen veel dingen op de plek. Tevens begint er dan een zoektocht. Ook ouders van een kind met ASS of een partner van een volwassene met de diagnose hebben vaak veel vragen. Elke laatste donderdag van de maand is er van 13.00 tot 16.00 uur een spreekuur in de bibliotheek van Wierden aan de Pouliestraat 2.

Het Autisme Trefpunt Gemeente Wierden houdt regelmatig een themabijeenkomst. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 30 mei in de bibliotheek in Wierden. Nynke Zuurmond vertelt wat overprikkeling betekent voor mensen met en zonder autisme, met vele voorbeelden uit haar eigen leven. Nynke is ervaringsdeskundige en heeft acht jaar geleden de diagnose autisme gekregen. Jarenlang heeft zij diverse vormen van begeleiding gehad en pas na haar diagnose kreeg ze de juiste. Inzicht in prikkels heeft het leven enorm veranderd en ze kan nu zeggen dat ze haar leven heeft kunnen ombuigen van ‘overleven’ naar ‘echt kunnen leven’. Ze heeft voor kinderen en jongeren het Prikkelprofiel ontwikkeld. Het prikkelprofiel brengt prikkels in kaart en geeft tools om prikkels te verminderen en overprikkeling te voorkomen. Deze avond start om 19.30 uur. Digitaal aanmelden kan via evenmens.nl/evenement/lezing-nynke

Het Autisme Trefpunt Wierden is een initiatief van: MEE, NVA | De Nederlandse Vereniging voor Autisme, Gemeente Wierden, Evenmens Wierden en de Bibliotheek.

Afbeelding
Gezond respect nodig voor onweer 1 jun., 10:08
Afbeelding
Studenten behouden voor de bouw 1 jun., 08:07
Afbeelding
Symbiose tussen stad en platteland 31 mei, 20:01
Afbeelding
Trouwen in Overijssel steeds duurder 31 mei, 18:07
Afbeelding
Op pad met de Mooi Meegenomen Bus 31 mei, 14:07
Afbeelding
Dhlomo: een muziektheaterspektakel 31 mei, 12:04
Afbeelding
OPEN+ leden altijd welkom in de Bibliotheek van Enter 31 mei, 10:09
Afbeelding
Informatiebijeenkomst voor borstkankerpatiënten 31 mei, 08:15