Help de nieuwe Oekraïense inwoners van Enter wegwijs te maken in de gemeente door hun buddy te worden.
Help de nieuwe Oekraïense inwoners van Enter wegwijs te maken in de gemeente door hun buddy te worden.

Buddy van Oekraïeners

Algemeen

ENTER - Eind mei komen ongeveer 30 nieuwe Oekraïnse inwoners aan in Enter die nog geen netwerk hebben in de gemeente. Stichting Evenmens is daarom op zoek naar enthousiaste buddy’s die deze mensen willen helpen om zich thuis te voelen en wegwijs te maken in de gemeente. 

Buddy’s kunnen samen met hun Oekraïense match de omgeving verkennen, kennismaken met de Nederlandse cultuur en taal en samen koffiedrinken of een wandeling maken. Een unieke kans om een band op te bouwen met iemand uit een andere cultuur en tegelijkertijd een rol te spelen in hun integratie in de gemeenschap. Sociale mensen die zich willen inzetten voor een goed doel kunnen zich aanmelden als buddy om een verschil te maken in het leven van deze nieuwe Oekraïense inwoners.  

Bij Evenmens zijn er volop mogelijkheden als zorgvrijwilliger, van samen fietsen of wandelen tot boodschappen doen en gastgezin zijn. Niet alleen voor Oekraïense inwoners, maar voor alle mede-inwoners met een hulpvraag. Er wordt samen met de consulenten van Evenmens gekeken welk vrijwilligerswerk passend is en of er een klik is met diegene die hulp nodig heeft.

Neem voor meer informatie contact op met Marnix Bolks, Sabine Veltmaat of Nathalja Spoon van Evenmens. Tel. 0546 - 898 372 of stuur een e-mail naar: mbolks@evenmens.nl

Afbeelding
Gezond respect nodig voor onweer 1 jun., 10:08
Afbeelding
Studenten behouden voor de bouw 1 jun., 08:07
Afbeelding
Symbiose tussen stad en platteland 31 mei, 20:01
Afbeelding
Trouwen in Overijssel steeds duurder 31 mei, 18:07
Afbeelding
Op pad met de Mooi Meegenomen Bus 31 mei, 14:07
Afbeelding
Dhlomo: een muziektheaterspektakel 31 mei, 12:04
Afbeelding
OPEN+ leden altijd welkom in de Bibliotheek van Enter 31 mei, 10:09
Afbeelding
Informatiebijeenkomst voor borstkankerpatiënten 31 mei, 08:15