Afbeelding
Foto: Shutterstock

Inzameling stretchfolie en landbouwplastic LTO Noord

Algemeen

WIERDEN - LTO Noord houdt hun jaarlijkse inzameling van landbouwplastic en stretchfolie op zaterdag 27 mei bij Loonbedrijf ten Cate in Wierden.

Plastic, stretch- en wikkelfolie kunnen tussen 09.00 en 12.30 uur worden ingeleverd bij Loonbedrijf ten Cate aan de Vossenbosweg 2a in Wierden. Het tarief is hetzelfde als vorig jaar, namelijk 0,10 euro per kilogram voor zowel plastic als stretchfolie. Alles moet over de weegbrug om gewogen te worden. Er kan zowel via pinbetaling als contant afgerekend worden. 

In te leveren folie omvat kuilplastic en ook kunstmest- en kalvermelkzakken, maar géén harde kunststoffen zoals bigbags’s, nicosil-kleden, banden, netten, metalen delen, stenen en hout. Verwerken van deze materialen is niet mogelijk. De folie moet zo schoon mogelijk worden aangeleverd. Dit zorgt er ook voor dat er niet voor onnodige kilo’s betaald moet worden. Plastic en stretchfolie moeten apart aangeleverd worden.

Voor iedere 1.000 kg die door het LTO Noord wordt ingezameld en wordt gerecycled wordt er maar liefst 1.500 kg CO2 bespaard, ten opzichte van verbranding en de inzet van nieuw plastic.

Het bestuur is aanwezig om alles in goede banen te leiden. Voor vragen kan er gemaild worden naar lto.wierden@gmail.com of gebeld worden naar 06 - 4669 4445.

Afbeelding
Beurs rondom uitvaarten 17 uur geleden
Afbeelding
Restantenmarkt: drie dagen hoge korting 19 uur geleden
Afbeelding
De jeugd aan zet 26 feb, 10:33
Viggo Hartgerink opent de nieuwe kinderroute.
Viggo Hartgerink opent nieuwe kinderroute Natuurmonumenten in nationaal park Sallandse Heuvelrug 25 feb, 10:20
Afbeelding
Mat-Ador houdt Schoolschaak Kampioenschap Wierden 24 feb, 10:06
Afbeelding
Kuieraovend van de HKW 23 feb, 15:50
Afbeelding
Laatste Martin Luther Kingdienst in Ommen 23 feb, 15:48
Mooi Meegenomen Bus
Op pad met bus van De Welle 22 feb, 13:58