Aan de slag gaan met duurzaamheid.
Aan de slag gaan met duurzaamheid. Foto: NME Overijssel

Leerlingen gaan aan de slag met Natuureducatie

Algemeen

WIERDEN - Kinderen in Wierden kunnen zich verheugen op buitenlessen, slootjesexcursies en moestuinlessen. Door een bijdrage van de gemeente Wierden kunnen alle scholen en buitenschoolse opvangorganisaties in Wierden kosteloos gebruik maken van de materialen van NME Overijssel.

Ze kunnen aan de slag met duurzaamheidsthema’s zoals de grondstoffenkringloop, energie, natuur & biodiversiteit, voedsel, en water & klimaat. “We doen hier als gemeente graag aan mee omdat het stimuleren van milieubewust gedrag al op jonge leeftijd erg belangrijk is. We hopen dat veel basisscholen en BSO’s zich aanmelden en gebruik gaan maken van het lesaanbod van NME Overijssel” vertelt wethouder Kortenhoeven van de gemeente Wierden. Wierden is de zevende gemeente in het netwerk van NME Overijssel.

NME Overijssel heeft een uitgebreid aanbod met leskisten, gastlessen, materiaalzendingen en excursies voor de scholen klaar staan. Per schooljaar zijn er vijf uitleenperiodes. De lesmaterialen worden voorafgaand aan elke periode door Natuur en Milieu Wierden gebracht bij de school of BSO. De volgende uitleenperiode, tevens de laatste van dit schooljaar, gaat in op 22 mei. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunnen materialen vóór 12 mei reserveren via de website www.nmeoverijssel.nl.

Afbeelding
Gezond respect nodig voor onweer 1 jun., 10:08
Afbeelding
Studenten behouden voor de bouw 1 jun., 08:07
Afbeelding
Symbiose tussen stad en platteland 31 mei, 20:01
Afbeelding
Trouwen in Overijssel steeds duurder 31 mei, 18:07
Afbeelding
Op pad met de Mooi Meegenomen Bus 31 mei, 14:07
Afbeelding
Dhlomo: een muziektheaterspektakel 31 mei, 12:04
Afbeelding
OPEN+ leden altijd welkom in de Bibliotheek van Enter 31 mei, 10:09
Afbeelding
Informatiebijeenkomst voor borstkankerpatiënten 31 mei, 08:15