Scoor een Boek!
Scoor een Boek!

Leerlingen in Wierden scoren 750 boeken tijdens Scoor een Boek!

Algemeen

WIERDEN - Acht weken geleden startte ‘Scoor een Boek!’. 60 leerlingen uit groep 5 en 6 van basisscholen de Driesprong, de Kluinveenschool en de Sjaloomschool lazen zo veel mogelijk boeken. Op 9 mei, tijdens de feestelijke en afsluiting in Erve Asito het stadion van Heracles, klonk het fluitsignaal ter afsluiting van ‘Scoor een Boek’.

Brenda Exterkate van Bibliotheek Wierden maakte bekend dat in de afgelopen acht weken de leerlingen in totaal 750 boeken hebben gelezen. Naast dat de leerlingen in de klas gelezen hebben, zijn ook hun gezinnen extra boeken gaan lezen.

Om deze prestatie feestelijk en sportief af te sluiten waren de deelnemende leerlingen uitgenodigd bij Heracles. Daar kregen ze een rondleiding door Erve Asito en waren ze toeschouwers bij de training. Verder hebben de leerlingen een toernooi gespeeld op de velden van Oranje Nassau. Als afsluiting werd het aantal gelezen boeken bekendgemaakt en kregen ze per groep een Heracles-bal.

Het project ‘Scoor een Boek’ bundelt de populairste sport van Nederland met lezen. De persoonlijke boodschap van een voetballer motiveert de leerlingen zoveel mogelijk te lezen. Dit jaar was dit Michael Brouwer, keeper van Heracles.

Afbeelding
Gezond respect nodig voor onweer 1 jun., 10:08
Afbeelding
Studenten behouden voor de bouw 1 jun., 08:07
Afbeelding
Symbiose tussen stad en platteland 31 mei, 20:01
Afbeelding
Trouwen in Overijssel steeds duurder 31 mei, 18:07
Afbeelding
Op pad met de Mooi Meegenomen Bus 31 mei, 14:07
Afbeelding
Dhlomo: een muziektheaterspektakel 31 mei, 12:04
Afbeelding
OPEN+ leden altijd welkom in de Bibliotheek van Enter 31 mei, 10:09
Afbeelding
Informatiebijeenkomst voor borstkankerpatiënten 31 mei, 08:15