Scoor een Boek!
Scoor een Boek!

Leerlingen in Wierden scoren 750 boeken tijdens Scoor een Boek!

Algemeen

WIERDEN - Acht weken geleden startte ‘Scoor een Boek!’. 60 leerlingen uit groep 5 en 6 van basisscholen de Driesprong, de Kluinveenschool en de Sjaloomschool lazen zo veel mogelijk boeken. Op 9 mei, tijdens de feestelijke en afsluiting in Erve Asito het stadion van Heracles, klonk het fluitsignaal ter afsluiting van ‘Scoor een Boek’.

Brenda Exterkate van Bibliotheek Wierden maakte bekend dat in de afgelopen acht weken de leerlingen in totaal 750 boeken hebben gelezen. Naast dat de leerlingen in de klas gelezen hebben, zijn ook hun gezinnen extra boeken gaan lezen.

Om deze prestatie feestelijk en sportief af te sluiten waren de deelnemende leerlingen uitgenodigd bij Heracles. Daar kregen ze een rondleiding door Erve Asito en waren ze toeschouwers bij de training. Verder hebben de leerlingen een toernooi gespeeld op de velden van Oranje Nassau. Als afsluiting werd het aantal gelezen boeken bekendgemaakt en kregen ze per groep een Heracles-bal.

Het project ‘Scoor een Boek’ bundelt de populairste sport van Nederland met lezen. De persoonlijke boodschap van een voetballer motiveert de leerlingen zoveel mogelijk te lezen. Dit jaar was dit Michael Brouwer, keeper van Heracles.

Afbeelding
Beurs rondom uitvaarten 14 uur geleden
Afbeelding
Restantenmarkt: drie dagen hoge korting 16 uur geleden
Afbeelding
De jeugd aan zet 26 feb, 10:33
Viggo Hartgerink opent de nieuwe kinderroute.
Viggo Hartgerink opent nieuwe kinderroute Natuurmonumenten in nationaal park Sallandse Heuvelrug 25 feb, 10:20
Afbeelding
Mat-Ador houdt Schoolschaak Kampioenschap Wierden 24 feb, 10:06
Afbeelding
Kuieraovend van de HKW 23 feb, 15:50
Afbeelding
Laatste Martin Luther Kingdienst in Ommen 23 feb, 15:48
Mooi Meegenomen Bus
Op pad met bus van De Welle 22 feb, 13:58