De Special Olympics Nationale Spelen in Twente waren afgelopen jaar een sportief én gezellig succes!
De Special Olympics Nationale Spelen in Twente waren afgelopen jaar een sportief én gezellig succes! Foto: Emiel Muijderman

Nieuwe, bredere ambitie voor Special Olympics Twente in 2023

Algemeen

TWENTE - De regio Twente was afgelopen jaar gastheer voor de Special Olympics Nationale Spelen 2022. Van 10 tot en met 12 juni werden in alle 14 Twentse gemeenten in totaal 25 sporttoernooien gehouden. Ruim 6.000 sporters, coaches en vrijwilligers namen deel. Een mooi evenement, dat ook inspiratie biedt voor verdere sportontwikkeling in de regio.

Daarom gaat de organiserende Twentse stichting nu verder onder de naam Special Sport Events Twente. Geïnspireerd door de successen van de Twentse sporters en hun achterban gaan ze met vele partners aan de slag met de chemie en het enthousiasme dat tijdens de Special Olympics is ontstaan.

In juni is het al zover, exact een jaar na dato vindt de eerste editie van de Special Friends Sportdag plaats. Op zaterdag 10 juni 2023 wordt het FBK-Stadion omgetoverd. Een dag waarin sporters met een beperking welkom zijn om kennis te maken met meer dan 15 takken van sport. Ook als je nog niet bij een vereniging zit ben je van harte welkom. Leeftijd speelt geen rol. Naast sporten en sportkennismaking is er ook voldoende ruimte voor de deelnemers om te relaxen, te genieten van entertainment.

Op het voorplein van het FBK-Stadion wordt een infomarkt georganiseerd waar Twentse sportaanbieders zich kunnen presenteren. Ook worden er meerdere sporttoernooien georganiseerd, van voetbal tot unified tennis. Op een aantal decentrale locaties in Twente worden eveneens sportwedstrijden georganiseerd. De dag wordt feestelijk geopend, nóg feestelijker afgesloten met rasartiest Ronny Ruysdael en uiteraard is er voor iedere deelnemer na afloop een medaille. In april zal het complete programma gepresenteerd worden en is er de mogelijkheid om aan te melden. Deelnemen aan deze eerste editie is gratis.

Het eerste decentrale sporttoernooi dat ze bekend kunnen maken is basketbal. De organisatie is in handen van eredivisionist Jolly Jumpers in Tubbergen. Na het daverende basketbalsucces van de Special Olympics Nationale Spelen afgelopen zomer organiseren zij nu de eerste editie van de Special Basketbal Cup in Tubbergen. Iedereen met een (verstandelijke) beperking kan hier aan meedoen. Ook als je nog niet bij een team zit, kun je je aanmelden. De organisatie kijkt bij welk team een deelnemer aan kan sluiten. De wedstrijden worden gespeeld in Sportcentrum de Vlaskoel in Tubbergen. Kijk voor informatie ook op: www.specialsporteventstwente.nl

Afbeelding
'Veiligheid binnen en buiten de grenzen' gisteren
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 apr, 07:54
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43
Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 18 apr, 11:58
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 18 apr, 07:58
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01
Afbeelding
Ambulare Wierden organiseert Oranjetocht 17 apr, 09:55