Frank Smit, hier in actie, scoorde de 1-0.
Frank Smit, hier in actie, scoorde de 1-0. Foto: HENK STEEN

SVZW beslist wedstrijd in de slotfase

Algemeen

WIERDEN - Scheidsrechter Paul van Koolwijk floot zaterdagmiddag 18 maart de wedstrijd af op sportpark Het Lageveld in Wierden voor de partij tegen SVI uit Zwolle. Ook nu weer was het zaak dat de Wierdenaren voor de volle winst moesten gaan om de aansluiting met Quick’20 en WHC niet te verliezen.

De eerste kans voor de thuisploeg diende zich al in de 2e minuut aan, gescoord werd er echter niet en SVI mocht de eerste corner nemen in de 4e minuut. Een hachelijk moment volgde voor het Wierdense doel in de 5e minuut, toen topscorer Youp Kok van SVI heel dichtbij de 0-1 was, maar doelman Julian Bakker redde op de doellijn. Een paar minuten later probeerde Jasper Groothuis het met een hard schot, keeper Alex Grafhorst van SVI had de bal niet klemvast, maar de inzet van Frank Smit verdween naast het doel.

Het speelveld was klein. Een schot van Jasper Groothuis ging naast, evenals de poging van spits Frank Smit in de 19e minuut welke geen doelpunt opleverde. Halverwege die eerste helft mocht SVZW een vrije trap nemen net buiten de zestien maar Jasper Groothuis knalde de bal in de muur. Aanvoerder Robin de Jong kopte in de 32e minuut over na een mooie aanval van de gastheren en opmerkelijk genoeg een wissel bij de Zwollenaren in de 38e minuut: topscorer Youp Hek werd vervangen door Dani van der Steege. De thuisploeg had duidelijk een overwicht in dat eerste bedrijf maar het leidde allemaal niet tot doelpunten. Ruststand 0-0.

Na de thee een tumultueus begin van de tweede helft, waarbij Stefan Maat en Levi Opdam allebei geel kregen wegens commentaar op de scheids. Wissel bij SVZW in de 61e minuut: trainer Joram Hendriks verving Daan Geerts voor Lars Scholten en de slag op het middenveld ging vrolijk verder. De vrije trap van Stefan Maat in de 66e minuut werd door Frank Smit niet goed geraakt. SVZW kreeg de kans om alsnog te scoren, want de ploeg mocht in dezelfde minuut een penalty te nemen. De inzet van aanvoerder Robin de Jong werd echter gestopt door doelman Alex Grafhorst. Een gele kaart voor spits Frank Smit in de 69e minuut. Yessin Maskoul ontving eveneens geel voor een Schwalbe. Aan kaarten geen gebrek deze zaterdagmiddag.

De wedstrijd sleepte zich naar het einde maar in de 84e minuut kregen de Zwaluwen een vrije trap mee, genomen door Stefan Maat en binnengekopt door Frank Smit. 1-0 en vreugde alom!

Vervolgens wissels aan beide kanten: bij SVI verscheen Robbin Landsman voor Django Visser en bij de thuisploeg werden Stefan Maat en Frank Smit vervangen door Jeffrey Buitenhuis en Maarten Jansen. Die laatste begon zijn invalbeurt met een gele kaart maar revancheerde zich in blessuretijd door na een rush van zeker 30 meter beheerst de 2-0 te scoren. Toen was de buit definitief binnen.

Zaterdagmiddag 25 maart speelt SVZW tegen WHC in Wezep. Aanvang 14.30 uur aldaar.