De jeugd van Effekt'74 had een lastige middag.
De jeugd van Effekt'74 had een lastige middag.

Tal van overwinningen voor Effekt’74

Algemeen

WIERDEN - Afgelopen week speelden de meeste teams van de Wierdense tafeltennisvereniging Effekt’74 hun zevende competitieronde. Zowel op vrijdagavond als op zaterdagmiddag speelden vier teams hun thuiswedstrijden. De zaterdagmiddag was bijzonder omdat alle jeugdteams hun wedstrijd in eigen hal speelden, maar ook het eerste seniorenteam. Zij speelden de derby tegen Blauw Wit uit Almelo. De wedstrijden tegen Blauw Wit hebben altijd iets bijzonders en moeten uiteraard gewonnen worden.

Het eerste team kwam uitstekend voor de dag met Lars Hubbelmeijer, Gert-Jan Arends en invaller Martijn van Huykelom. Ook Blauw Wit speelde met een invaller, Kim Preuter, een oud-lid van Effekt. Het eerste team was sterker dan Blauw Wit en onder het oog van veel toeschouwers en sponsoren van Effekt’74 wist het team ruim te winnen. Martijn wist knap twee van zijn drie enkelspelen te winnen en helaas ging het dubbelspel verloren. Gert-Jan en Lars wonnen al hun enkelspelen zodat er aan het eind van de middag een 8-2 overwinning kon worden genoteerd.

Het tweede team deed goede zaken bij de Brug in Apeldoorn, 7-3 overwinning, waardoor ze nu drie punten en met een wedstrijd minder gespeeld op de tweede plaats staan. Team 3 bleef thuis een team van de Brug met maar liefst 9-1 de baas. Adriaan Seerden en Jasper Woolderink haalden de volle score, terwijl Martijn van Huykelom in een enkelspel de winst aan de tegenstander moest laten. Dit team staat gedeeld eerste in hun poule, maar dit team heeft nog moeilijke wedstrijden in het vooruitzicht, waardoor het kampioenschap nog ver weg is.

Team 5 speelde uit bij Entac in Enschede. In dit team begint Mark Brinks op stoom te komen: hij won al zijn enkelspelen, mede waardoor het team met 6-4 won. Door dit resultaat staat team 5 op de tweede plaats in de poule, met slechts één punt achterstand op nummer 1, maar ook met slechts drie punten voorsprong op nummer 5. Alles is dus nog mogelijk! Team 8 zette zijn kampioensaspiraties verder door met een mooie overwinning op Vitesse uit Hengelo. Opnieuw waren Edmund Wooderink en Gerian te Wierik te sterk voor hun tegenstanders. Wim Hietbrink won twee enkelspelen en Edmund en Gerian waren onvoldoende op elkaar ingespeeld om het dubbelspel te winnen.

De jeugd had ondanks (of misschien dankzij) alle belangstelling een lastige middag, waarbij de partijen tegen de Veluwe (team 1) en Vitesse (team 2) ruim verloren gingen. Lichtpuntjes waren de winstpartijen van Bram, Martijn en invalster Maud, die een drukke middag had, omdat ze ook in haar eigen team meespeelde.

Team 3 kon de druk wel aan en versloeg Borne met 4-1, door winstpartijen van Maud en Esmee en het dubbelspel van Esmee en Olaf. Hierdoor delen ze nu de koppositie in hun poule met de Brug uit Apeldoorn.

De uitslagen op een rij

Effekt’74 1 - Blauw Wit 2: 8-2

De Brug 4 - Effekt’74 2: 3-7

Effekt’74 3 - De Brug 3: 9-1

Vitesse’35 1 - Effekt’74 4: 6-4

ENTAC 5 - Effekt’74 5: 4-6

Trias 4 - Effekt’74 6: 9-1

MTC 1 - Effekt’74 7: 8-2

Effekt’74 8 - Vitesse’35 5: 8-2

Effekt’74 9 - Rijssen 5: 4-6

Effekt’74 10 - ENTAC 7: 3-7

Jeugd

Effekt’74 1 – De Veluwe 4: 2-8

Effekt’74 2 - Vitesse’35 1: 1-9

Effekt’74 3 - Borne 2: 4-1

Komende week is er alleen een inhaalprogramma en komen alleen team 1 en 2 in uitwedstrijden in actie. Deze week dus geen competitie maar wel trainen en vrijspelen in sportzaal Het Noordbroek voor de meeste spelers van Effekt’74.

Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 7 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 12 uur geleden
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 16 uur geleden
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01
Afbeelding
Ambulare Wierden organiseert Oranjetocht 17 apr, 09:55
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 20:00
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 17:54