Het Autisme Trefpunt Wierden bundelt alle kennis en ervaring rondom autisme om de gemeente meer autismevriendelijk te maken.
Het Autisme Trefpunt Wierden bundelt alle kennis en ervaring rondom autisme om de gemeente meer autismevriendelijk te maken.

Autisme Trefpunt Wierden helpt autisme beter te leren begrijpen

Algemeen

WIERDEN - Het Autisme Trefpunt Wierden heeft als doel om de gemeente meer autismevriendelijk te maken. Dat wil men bereiken door alle kennis en ervaring rondom Autisme en AD(H)D in de gemeente te bundelen. Meerdere organisaties op het gebied van autisme werken hierin samen.

In de gemeente Wierden worden in maart meerdere activiteiten georganiseerd voor mensen met autisme, hun naasten of anderen die graag (meer) informatie willen over autisme.

Op 29 maart hebben partners van een volwassene met autisme de mogelijkheid om mee te doen aan een speciale wandeling. “Samen wandelen voelt goed, we komen allemaal voor hetzelfde en we begrijpen elkaar”, legt Herma Spoolder van Evenmens uit. Vertrek om 10.00 uur vanaf De Barkel aan de Hexelseweg 52B te Wierden. Meer informatie en aanmelden kan via Evenmens Wierden: tel 0546-898372 of www.evenmens.nl.

Op 30 maart is er van 13.00 tot 16.00 uur een inloopbijeenkomsbij Bibliotheek Wierden aan de Pouliestraat 2. Behalve informatie kunnen bezoekers hier ook hun, van gedachten wisselen, of hulp krijgen naar de juiste instanties.

Op 30 maart wordt tevens een Autisme Belevings Circuit gehouden. Het Autisme Belevings Circuit is voor iedereen die autisme wil ervaren en leren kennen. Elke opdracht probeert deelnemers mee te nemen in de wereld van autisme met betrekking tot horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Dit wordt steeds gekoppeld aan een tip over autismevriendelijkheid. Naderhand worden de opdrachten besproken en tips gedeeld. Daarnaast vertelt een ervaringsdeskundige over wat ASS voor haar betekent. Het Autisme Belevings Circuit wordt gehouden in het Ontmoetingscentrum aan de Spoorstraat 7. Inloop is vanaf 19.15 uur, programma begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. Kosten zijn 5,- euro per persoon. Info via: info@evenmens.nl

Bekijk ook de website van Evenmens voor meer informatie over de activiteiten:

www.evenmens.nl

Afbeelding
Onderhoudswerkzaamheden op de N35 tussen Raalte en Wierden 29 mrt., 13:51
Afbeelding
Optocht Palmpasen in Wierden 29 mrt., 11:54
Afbeelding
Ledenvergadering van Harmonie Sint Jan 29 mrt., 10:00
Afbeelding
Slechts twee teams in actie bij tafeltennisvereniging Effekt'74 29 mrt., 08:01
Afbeelding
Kringloop Almelo heeft onderdak 28 mrt., 20:09
Afbeelding
Looft den heer uit Notter geeft Passie-paasconcert 28 mrt., 18:06
Afbeelding
Fietsenwinkel Ten Tusscher houdt vier E-bike Testdagen 28 mrt., 14:06
Afbeelding
Autobedrijf Peterman viert Pasen met de Peterman Paasdeal Week 28 mrt., 12:12