Het Autisme Trefpunt Wierden bundelt alle kennis en ervaring rondom autisme om de gemeente meer autismevriendelijk te maken.
Het Autisme Trefpunt Wierden bundelt alle kennis en ervaring rondom autisme om de gemeente meer autismevriendelijk te maken.

Autisme Trefpunt Wierden helpt autisme beter te leren begrijpen

Algemeen

WIERDEN - Het Autisme Trefpunt Wierden heeft als doel om de gemeente meer autismevriendelijk te maken. Dat wil men bereiken door alle kennis en ervaring rondom Autisme en AD(H)D in de gemeente te bundelen. Meerdere organisaties op het gebied van autisme werken hierin samen.

In de gemeente Wierden worden in maart meerdere activiteiten georganiseerd voor mensen met autisme, hun naasten of anderen die graag (meer) informatie willen over autisme.

Op 29 maart hebben partners van een volwassene met autisme de mogelijkheid om mee te doen aan een speciale wandeling. “Samen wandelen voelt goed, we komen allemaal voor hetzelfde en we begrijpen elkaar”, legt Herma Spoolder van Evenmens uit. Vertrek om 10.00 uur vanaf De Barkel aan de Hexelseweg 52B te Wierden. Meer informatie en aanmelden kan via Evenmens Wierden: tel 0546-898372 of www.evenmens.nl.

Op 30 maart is er van 13.00 tot 16.00 uur een inloopbijeenkomsbij Bibliotheek Wierden aan de Pouliestraat 2. Behalve informatie kunnen bezoekers hier ook hun, van gedachten wisselen, of hulp krijgen naar de juiste instanties.

Op 30 maart wordt tevens een Autisme Belevings Circuit gehouden. Het Autisme Belevings Circuit is voor iedereen die autisme wil ervaren en leren kennen. Elke opdracht probeert deelnemers mee te nemen in de wereld van autisme met betrekking tot horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Dit wordt steeds gekoppeld aan een tip over autismevriendelijkheid. Naderhand worden de opdrachten besproken en tips gedeeld. Daarnaast vertelt een ervaringsdeskundige over wat ASS voor haar betekent. Het Autisme Belevings Circuit wordt gehouden in het Ontmoetingscentrum aan de Spoorstraat 7. Inloop is vanaf 19.15 uur, programma begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. Kosten zijn 5,- euro per persoon. Info via: info@evenmens.nl

Bekijk ook de website van Evenmens voor meer informatie over de activiteiten:

www.evenmens.nl

Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 25 mei, 12:18
Afbeelding
Basisschooljeugd toont politieke interesse tijdens deelname aan Burgerschapsdag Groep 8 aan de macht 23 mei, 14:00
Afbeelding
Jeugdschaaktoernooi een groot succes 23 mei, 09:54
Afbeelding
Twente kleurt rood: Uitzwaai actie van Twentefans Wierden 22 mei, 17:57
De 11-jarige Gijs Bertelink en Tom Fokke hebben op 16 mei een echte heldendaad verricht.
Gijs Bertelink en Tom Fokke in de spotlight voor heldendaad 22 mei, 13:54
Afbeelding
Online lees je al de nieuwe Hart van Wierden 21 mei, 08:00
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 19 mei, 11:19
Officiële start bouw handeling. Links bij vlag Gerrit Breeman. Rechts bij vlag Martin Companje.
Officiële start bouw 15 appartementen 'De Berghorst' in Enter 19 mei, 08:01