De coaches krijgen veel vragen over isoleren en de isolatieactie van de stichting.
De coaches krijgen veel vragen over isoleren en de isolatieactie van de stichting.

Spreekuur van Energieloket in de bibliotheken wordt druk bezocht

Algemeen

WIERDEN - Sinds 1 februari vindt het inloopspreekuur van het Energieloket plaats in de bibliotheek in Wierden en de bibliotheek in Enter.

In Wierden vindt dit inloopspreekuur plaats op woensdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur. In Enter vindt het inloopspreekuur plaats op donderdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur. De Energiecoaches van Stichting Duurzaam Wierden-Enter zijn dan aanwezig om alle vragen te beantwoorden over het verduurzamen van de woning, energiebesparing, subsidies en overstappen naar een andere energieleverancier.

De coaches werden verrast door een aanzienlijk grote belangstelling. Het lijkt erop dat keuze voor de bibliotheken een goede zet is geweest. De coaches krijgen veel vragen over isoleren en de isolatieactie van de stichting. Inwoners krijgen 10 procent vergoed tot een maximum van 250 euro als zij een isolatiemaatregel treffen. Informatie hierover is te vinden op de website van de stichting: www.duurzaamwierdenenter.nl.

Ook wordt informatie gegeven over de nieuwe subsidiebedragen van de rijksoverheid (ook te vinden op de website van de stichting). Veel vragen zijn er over de aanschaf van zonnepanelen en warmtepompen. In sommige gevallen wordt er een afspraak gemaakt voor een huisbezoek van een Energiecoach.

Ter plekke kan vaak het beste bekeken worden welke maatregelen getroffen kunnen worden en bij welke lokale installateurs men offertes kan vragen. Hierbij kan men gebruik maken van een digitale offertetool op de website van de stichting. De bewoner krijgt dan direct per mail een indicatieve offerte en krijgt 5 procent korting.

Tijdens een huisbezoek kan men hierbij geholpen worden. Dit geldt ook voor het overstappen naar het energiebedrijf Energie vanOns. Dit energiebedrijf koopt de stroom van zonnepark De Groene Weuste. Inwoners van de gemeente Wierden ontvangen dan na een jaar 250 euro korting van de stichting.

Mensen met een kleine beurs (te beoordelen door het zorgloket van de gemeente) ontvangen gedurende 10 maanden 50 euro vanaf het begin dat ze klant worden.

Een gratis huisbezoek kan worden aangevraagd door te bellen naar 0546 – 72 31 17 of stuur een e- mail naar duurzaamwierdenenter@gmail.com. Bezoek ook de website voor meer informatie: www.duurzaamwierdenenter.nl

Afbeelding
Onderhoudswerkzaamheden op de N35 tussen Raalte en Wierden 29 mrt., 13:51
Afbeelding
Optocht Palmpasen in Wierden 29 mrt., 11:54
Afbeelding
Ledenvergadering van Harmonie Sint Jan 29 mrt., 10:00
Afbeelding
Slechts twee teams in actie bij tafeltennisvereniging Effekt'74 29 mrt., 08:01
Afbeelding
Kringloop Almelo heeft onderdak 28 mrt., 20:09
Afbeelding
Looft den heer uit Notter geeft Passie-paasconcert 28 mrt., 18:06
Afbeelding
Fietsenwinkel Ten Tusscher houdt vier E-bike Testdagen 28 mrt., 14:06
Afbeelding
Autobedrijf Peterman viert Pasen met de Peterman Paasdeal Week 28 mrt., 12:12