Wierdense Eva Kerklaan – Van der Beek is kandidaat voor ChristenUnie Overijssel bij komende verkiezingen voor de Provinciale Staten.
Wierdense Eva Kerklaan – Van der Beek is kandidaat voor ChristenUnie Overijssel bij komende verkiezingen voor de Provinciale Staten.

‘Meer Twents noaberschap voor krachtige politiek’

Algemeen

Eva Kerklaan – Van der Beek is dé Twentse kandidaat voor ChristenUnie Overijssel bij komende verkiezingen voor de Provinciale Staten. Ze woont in Wierden, is 25 en heeft al zes ervaring met politiek in de regio. Eerder was ze gemeenteraadslid in Hellendoorn en landelijk bestuurslid van Perspectief, de jongerentak van de ChristenUnie. Ook in haar masterstudie aan de Nijmeegse Radboud Universiteit staat politiek en samenleving centraal. 

Eva: “Ik vind verbinding en transparantie belangrijk om te werken aan een vernieuwd vertrouwen in de politiek. Tukkers, Overijsselaars, zij kunnen hét verschil maken.” Met een combinatie van nuchterheid, eerlijkheid en Twentse mentaliteit wil Eva politiek bedrijven: “Ik sta midden in de samenleving en wil beleid maken dat bij de mensen past zonder de problematiek van de wereld te ontkennen. Antwoorden zijn te vinden in de samenleving, dus daar wil ik zoeken.” 

Eva wil dat Twente leefbaar blijft voor huidige en zeker ook voor komende generaties. Eva: “Dat vraagt om aandacht voor de natuur, bouwen van huizen en maken van goede verbindingen.” Eva ziet daarbij ook de kracht van het noaberschap om het ‘met elkaar en voor elkaar’ te doen. Op zo’n manier kan ook politiek nog krachtiger zijn. “’Zo kunnen we buurten en lokale initiatieven stimuleren en ondersteunen. Vanuit politiek noaberschap kunnen we kernen verbinden met robuuste busverbindingen én dubbelspoor te realiseren.” Ook is het belangrijk om voorrang te geven aan de legalisatie van PAS-melders, waardoor het uitzicht wat terug kan keren. 

Eva: “Laten we de verbinding zoeken met elkaar, voor een sterker Twente waarin ruimte is voor elkaar.” 

Afbeelding
Onderhoudswerkzaamheden op de N35 tussen Raalte en Wierden 29 mrt., 13:51
Afbeelding
Optocht Palmpasen in Wierden 29 mrt., 11:54
Afbeelding
Ledenvergadering van Harmonie Sint Jan 29 mrt., 10:00
Afbeelding
Slechts twee teams in actie bij tafeltennisvereniging Effekt'74 29 mrt., 08:01
Afbeelding
Kringloop Almelo heeft onderdak 28 mrt., 20:09
Afbeelding
Looft den heer uit Notter geeft Passie-paasconcert 28 mrt., 18:06
Afbeelding
Fietsenwinkel Ten Tusscher houdt vier E-bike Testdagen 28 mrt., 14:06
Afbeelding
Autobedrijf Peterman viert Pasen met de Peterman Paasdeal Week 28 mrt., 12:12