Het Informatiepunt Digitale Overheid is te bezoeken in de bibliotheek Wierden en Enter voor alle vragen die mensen hebben over DigiD.
Het Informatiepunt Digitale Overheid is te bezoeken in de bibliotheek Wierden en Enter voor alle vragen die mensen hebben over DigiD.

Informatiepunt Digitale Overheid in bibliotheek Wierden en Enter

Algemeen

WIERDEN - Met vragen over de overheid kan het Informatiepunt Digitale Overheid verder helpen.

Dingen regelen met de overheid: dit moet steeds vaker op de computer gedaan worden. “Daarvoor moeten mensen wel kunnen omgaan met een computer en een DigiD kunnen aanvragen”, aldus de vrijwilligers van het Informatiepunt Digitale Overheid. “Veel mensen vinden dit nog lastig. Maar wanneer mensen eenmaal weten hoe het werkt via de computer, dan is het misschien minder moeilijk dan eerst gedacht. “

Zelf iets regelen via de computer en hulp nodig? Of beter leren omgaan met de websites van de overheid? Ga dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek. Hier kunnen zij helpen met vragen of men wordt bijvoorbeeld doorverwezen naar de juiste organisatie. 

Ook zijn er gratis computercursussen te volgen bij de bibliotheek. Kom eens langs en vraag naar de mogelijkheden. Iedereen is welkom zonder afspraak en belangstellenden hoeven ook geen lid te zijn van de bibliotheek. De hulp is gratis. Beide vestigingen hebben een spreekuur op de donderdag. In Wierden is het spreekuur op donderdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur (Telefoon: 0546-572784). In Enter is het spreekuur op donderdagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur (Telefoon: 0547-381158). Meer informatie is ook te vinden op de website: www.bibliotheekwierden.nl/informatiepuntdigitaleoverheid

Cursus Digisterker

Voor veel websites van de overheid hebben mensen een DigiD nodig. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid kan er samen een DigiD worden aangemaakt. Tijdens de training Digisterker kunnen mensen vervolgens zelf leren om hier goed mee om te gaan en wordt er samen verschillende websites van de overheid bekeken. Deelnemers kunnen hier leren om er zelf mee aan de slag te gaan en de regie over de overheidszaken weer in eigen handen te hebben. Deze cursus wordt meerdere keren per jaar gegeven. Aanmelden voor een cursus Digisterker voor beide vestigingen kan bij Henriëtte Gerrits via h.gerrits@bibliotheekwierden.nl. Zodra er een groepje van vier of vijf geïnteresseerden zijn, dan zal er contact worden opgenomen voor een uitnodiging.

Afbeelding
Onderhoudswerkzaamheden op de N35 tussen Raalte en Wierden 29 mrt., 13:51
Afbeelding
Optocht Palmpasen in Wierden 29 mrt., 11:54
Afbeelding
Ledenvergadering van Harmonie Sint Jan 29 mrt., 10:00
Afbeelding
Slechts twee teams in actie bij tafeltennisvereniging Effekt'74 29 mrt., 08:01
Afbeelding
Kringloop Almelo heeft onderdak 28 mrt., 20:09
Afbeelding
Looft den heer uit Notter geeft Passie-paasconcert 28 mrt., 18:06
Afbeelding
Fietsenwinkel Ten Tusscher houdt vier E-bike Testdagen 28 mrt., 14:06
Afbeelding
Autobedrijf Peterman viert Pasen met de Peterman Paasdeal Week 28 mrt., 12:12