Afgelopen week werd de thuiswedstrijden van de derde competitieronde weer gespeeld in Sporthal Het Noordbroek.
Afgelopen week werd de thuiswedstrijden van de derde competitieronde weer gespeeld in Sporthal Het Noordbroek.

Team 3 van Effekt blijft verbazen

Algemeen

WIERDEN - De teams van de Wierdense tafeltennisvereniging Effekt’74 speelden afgelopen week hun derde competitieronde. Dat gebeurde in nieuwe shirts die voor aanvang van de wedstrijden aan de spelers werden uitgereikt. Er werden spannende wedstrijden gespeeld tijdens de thuiswedstrijden op vrijdagavond en zaterdagmiddag. 

De meeste aandacht ging na afloop van de wedstrijden uit naar team 3. Dit team speelde een jaar geleden nog twee klassen lager, maar twee opeenvolgende promoties bracht het team naar de op één na hoogste regionale klasse. En tegen alle verwachtingen in, draait het team weer boven in hun poule mee. Afgelopen vrijdag was Smash uit Hattem de tegenstander. Met hun spel wisten Martijn van Huykelom, Adriaan Seerden en Jasper Woolderink al hun partijen te winnen. Een 10-0 overwinning.

Adriaan speelde zaterdag ook als invaller mee met team 1 tegen Zwolle 1. Hoewel hij in de hoofdklasse al zijn wedstrijden nipt verloor, liet hij zien dat hij ook op hoofdklasse-niveau een geduchte tegenstander is. Bij team 1 was het voor de tweede week op rij dat Rick Luiken al zijn partijen tot een goed einde wist te brengen, inclusief het dubbelspel samen met Gert Jan Arends. Omdat Gert Jan ook nog een enkelpartij won, was hier de einduitslag 5-5. 


Lisanne te Wierik laat het nieuwe tenue van Effekt’74 zien. 

Bij team 4 is René Kamp de speler die het best voor de dag kwam. Ook hij wist al zijn partijen te winnen en omdat Yoran Hoff twee en Jan Willem Hietbrink ook één partij won, werd uit bij ENTAC in Enschede met 7-3 gewonnen. Door dit resultaat staat dit team nu op de eerste plaats in hun poule. Bij team 6 was Patrick Tolsma de uitblinker van de avond in de uitwedstrijd tegen Holten. Hij wist zijn drie enkelspelen te winnen, maar dat kon niet voorkomen dat het team een kleine nederlaag leed. Effekt’74 team 8 was voor het eerst dit seizoen goed op dreef. Er werd met 8-2 gewonnen van Twekkelerveld, waarbij zowel Gerian te Wierik als Herald Oude Hendrikman onverslaanbaar bleken voor de Enschedeërs. 

Bij de jeugd hadden het eerste en het tweede team het moeilijk tegen hun tegenstanders. Hier wist alleen Martijn Robben een overwinning te halen tegen zijn tegenstander van Vitesse uit Hengelo. Team 3 won in de startersklasse met 3-2 van De Brug uit Apeldoorn. Hier waren het Maud Gierveld en Olaf Oldenhuis Anwert die een partij wisten te winnen. Maud was samen met haar zus Esmee ook in het dubbelspel sterker dan de dubbelspelers van De Brug. 


Alle uitslagen op een rij

Effekt’74 1 - TTV Zwolle 1: 5-5

TTV Zwolle 2 - Effekt’74 2: 8-2

Effekt’74 3 - Smash’70 (H) 3: 10-0

ENTAC 4 - Effekt’74 4: 3-7

Dinkelland 1 - Effekt’74 5: 7-3

Holten 3 - Effekt’74 6: 6-4

Rijssen 3 - Effekt’74 7: 10-0

Effekt’74 8 - Twekkelerveld 2: 8-2

Effekt’74 9 - Vitesse ’35 6: 3-7

Effekt’74 10 - DVO’83 4: 3-7


Jeugd

Effekt’74 1 - Vitesse ’35 1: 1-9

Effekt’74 2 - Rijssen 4: 0-10

Effekt’74 3 - De Brug 3: 3-2


Komende vrijdagavond spelen er weer vier teams thuis, waaronder team 1. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom in Sporthal Het Noordbroek aan de Marjoleinlaan.

Afbeelding
'Veiligheid binnen en buiten de grenzen' 11 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 13 uur geleden
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 18 apr, 17:43
Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 18 apr, 11:58
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 18 apr, 07:58
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01
Afbeelding
Ambulare Wierden organiseert Oranjetocht 17 apr, 09:55