Burgemeester Tigchelaar leest een verhaal voor.
Burgemeester Tigchelaar leest een verhaal voor.

Voorleesfeestje in de bibliotheek

Algemeen

WIERDEN - Burgemeester Doret Tigchelaar heeft donderdag 2 februari in het kader van de Nationale Voorleesdagen voorgelezen aan 60 peuters in de bibliotheek in Wierden. 

Burgemeester Tigchelaar las voor uit het Prentenboek van het jaar 2023: ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld en Jan Jutte. De kinderen hingen tijdens het voorlezen ademloos aan haar lippen. Het verhaal gaat over een ventje dat alleen thuis is en een feest in de tuin organiseert voor al zijn speelgoedbeesten. Het feest kwam in de bibliotheek letterlijk tot leven door samen te zingen, dansen, eten en drinken. “Het voorlezen van verhalen is een heel belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van alle kinderen. Door voor te lezen krijgen zij kennis over de wereld om zich heen. Ik vind het geweldig om daar mijn steentje aan bij te mogen dragen”, zegt burgemeester Tigchelaar. Ook maakten de kinderen kennis met het digitale (voor)lees aanbod door middel van digitale prentenboeken.

Alle kleutergroepen van de basisscholen in de gemeente Wierden komen in de bieb of krijgen op school een voorleesfeest. Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. Inschrijven kan online of in de Bibliotheek. Neem een geldige identificatie mee.

Afbeelding
Onderhoudswerkzaamheden op de N35 tussen Raalte en Wierden 29 mrt., 13:51
Afbeelding
Optocht Palmpasen in Wierden 29 mrt., 11:54
Afbeelding
Ledenvergadering van Harmonie Sint Jan 29 mrt., 10:00
Afbeelding
Slechts twee teams in actie bij tafeltennisvereniging Effekt'74 29 mrt., 08:01
Afbeelding
Kringloop Almelo heeft onderdak 28 mrt., 20:09
Afbeelding
Looft den heer uit Notter geeft Passie-paasconcert 28 mrt., 18:06
Afbeelding
Fietsenwinkel Ten Tusscher houdt vier E-bike Testdagen 28 mrt., 14:06
Afbeelding
Autobedrijf Peterman viert Pasen met de Peterman Paasdeal Week 28 mrt., 12:12