Yessin Maskoul viert zijn gemaakte doelpunt. (Foto: Henk Steen)
Yessin Maskoul viert zijn gemaakte doelpunt. (Foto: Henk Steen) Foto: HENK STEEN

SVZW grijpt de volle winst op Het Lageveld

Algemeen

WIERDEN - Op Sportpark Het Lageveld te Wierden werd afgelopen zaterdag de wedstrijd tussen SVZW en Go Ahead Kampen (GAK) onder leiding van scheidsrechter Niels Mulder gespeeld.

De gastheren trokken fanatiek ten aanval. GAK doelman Tim Noordman kon het schot van Daan Geerts niet klemvast pakken en dus was de eerste corner voor SVZW in de 4e minuut. Een minuut later leverde de voorzet van Levi Opdam een corner op  wat leidde tot een kopbal van Yessin Maskoul richting doel. Maskoul haalde in de 13e minuut nog eens uit en dat leverde de 1-0 op. Nog geen twee minuten later zorgde een knappe onderschepping van Jasper Groothuis voor een enorme kans, maar opnieuw was het Noordman die knap redde. Het schot van Frank Smit in de 18e minuut werd overgetikt en de corner leverde verder niets op.

Vervolgens was het aan de andere kant plotseling raak: uit de eerste de beste aanval van de Kampenaren scoorde Luuc Knul de gelijkmaker 1-1 in de 20e minuut. Dat was even schrikken voor de Wierdenaren, want in de 23e minuut werd GAK opnieuw gevaarlijk, dit keer bleef het bij een corner.

SVZW bleef intussen wel degelijk de bovenliggende partij. De voorzet van Frank Smit werd door niemand binnengelopen en doelpuntenmaker van GAK Luuc Knul kopte de bal recht in de handen van SVZW doelman Julian Bakker. In de 33e minuut redde Bakker wederom een schot van Knul ten koste van een corner. De thuisploeg kwam alsnog in een voorsprong terecht toen de voorzet van Levi Opdam prachtig en onhoudbaar door Frank Smit werd binnen gekopt, 2-1.

Vlak voor de rust een tegenvaller aan Wierdense zijde, Jeffrey Buitenhuis moest er geblesseerd af en Thijs Koopman werd zijn vervanger. Op slag van rust kreeg Yessin Maskoul nog twee kansen op de 3-1, de eerste mikte hij te hoog en de tweede werd weg gestompt door Tim Noordman. Bas Dreierink ontving op de valreep nog geel en de ruststand was 2-1.

Twee ongewijzigde ploegen na de rust en het eerste wapenfeit was een schot van Nico Veldman in de 50e minuut dat hoog over het Wierdense doel verdween. In de 57e minuut tekende Frank Smit voor zijn tweede doelpunt toen hij vanaf de linkerkant de bal ontving en snoeihard uithaalde: 3-1! Trainer Erwin Brem moest even later wisselen, hij bracht Sven Hellendoorn in voor een geblesseerde speler. Tien minuten later wissels bij beide ploegen. Bij GAK werd Nico Veldman vervangen door Simon van Halm, bij SVZW ging Jesper Middelkamp ten faveure van Tom ter Hogt.

Kort daarop kopte Frank Smit over uit een corner, ontving Stefan Maat geel en kopte Rutger Koopman hard in de handen van doelman Julian Bakker. Het noodlot sloeg toe in de 83e minuut: GAK kreeg een penalty en topscorer Wilbert Wessels wist daar wel raad mee, 3-2 dus en geel voor Levi Opdam. Dat was het sein voor een spannend slotoffensief en in de 86e minuut was diezelfde Wessels verantwoordelijk voor de gelijkmaker 3-3.

In de 87e minuut eveneens geel voor Maxwell van Dijk namens GAK, de vrije trap was voor Stefan Maat. Beide ploegen waren fanatiek op jacht naar de winnende treffer, Frank Smit was er dichtbij maar kreeg het leder niet in het doel en aan de andere kant behoedde Julian Bakker zijn ploeg voor een nederlaag via een prima redding. In de 94e minuut voltrok Jasper Groothuis het vonnis over GAK: uit de voorzet van Stefan Maat schoot hij de 4-3 binnen: wat een bevrijding voor SVZW.

De volgende wedstrijd voor SVZW is uit naar Nijverdal naar de Hulzense Boys om 14.30 uur aan de G.H. Kappertstraat 45.