NL Doet. Duizenden vrijwillige activiteiten waar op laagdrempelige manier aan kan worden bijgedragen. (Foto: Marco De Swart)
NL Doet. Duizenden vrijwillige activiteiten waar op laagdrempelige manier aan kan worden bijgedragen. (Foto: Marco De Swart) Foto: marco de swart

Doe ertoe tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland

Algemeen

TWENTE - Het Oranje Fonds nodigt iedereen uit zich een keer in te zetten voor een ander, om te ervaren hoe mooi dit is, tijdens NLdoet 2023. Op 10 en 11 maart organiseert het fonds voor de 19e keer de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Op deze dagen zijn in heel het land duizenden activiteiten te vinden waarbij iedereen een dag(deel) ertoe kan dóen voor andere mensen. 

Veertig procent van de mensen in Nederland zet zich jaarlijks vrijwillig in. Helaas neemt dit aantal gestaag af. Tijdens NLdoet wil het Oranje Fonds mensen laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Tijdens deze twee dagen kan iedereen op een laagdrempelige en vrijblijvende manier kennismaken met vrijwilligerswerk. En niet alleen in Nederland. Ook op alle Caribische eilanden wordt meegedaan aan de actie.

Activiteiten door heel land

Er zijn tijdens NLdoet duizenden activiteiten door heel het land. Of iemand nu van koken, klussen, tuinieren houdt of liever een spelmiddag in een buurthuis verzorgt. Er is altijd wel een stadstuin, zorgboerderij, een voedselbank of dorpshuis in de buurt die hulp nodig heeft en waar op 10 en 11 maart een helpende hand kan worden geboden. Door vrijwilligerswerk te doen, worden ook verschillende mensen met elkaar in verbinding gebracht en dat is van grote waarde.

“Vrijwilligers hebben een cruciale rol in onze samenleving. Vrijwillige inzet is belangrijk voor betrokkenheid bij elkaar, voor degene die geholpen wordt en voor de vrijwilliger zelf. Het Oranje Fonds zet zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Tijdens NLdoet geven we samen met alle sociale initiatieven door heel het land de mensen een mooie gelegenheid om kennis te maken met wat vrijwilligerswerk met jou en je omgeving kan doen”, aldus Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds.

Over Oranje Fonds

Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Daarom zet het fonds zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Oftewel een betrokken samenleving; waarin we zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt. Dat doet het fonds door sociaal initiatiefnemers te versterken en te verbinden waar mogelijk. 

Ervaar het vrijwilliger zijn door je aan te melden via

www.nldoet.nl

Afbeelding
Onderhoudswerkzaamheden op de N35 tussen Raalte en Wierden 29 mrt., 13:51
Afbeelding
Optocht Palmpasen in Wierden 29 mrt., 11:54
Afbeelding
Ledenvergadering van Harmonie Sint Jan 29 mrt., 10:00
Afbeelding
Slechts twee teams in actie bij tafeltennisvereniging Effekt'74 29 mrt., 08:01
Afbeelding
Kringloop Almelo heeft onderdak 28 mrt., 20:09
Afbeelding
Looft den heer uit Notter geeft Passie-paasconcert 28 mrt., 18:06
Afbeelding
Fietsenwinkel Ten Tusscher houdt vier E-bike Testdagen 28 mrt., 14:06
Afbeelding
Autobedrijf Peterman viert Pasen met de Peterman Paasdeal Week 28 mrt., 12:12