Op 4 februari komt Go Ahead Kampen op bezoek in Wierden, aanvang 14.45 uur op het Lageveld. Foto: Shutterstock

Achilles’12 - SVZW: Drie punten gaan mee terug naar Wierden

Algemeen

WIERDEN - Achilles’12 uit Hengelo, was zaterdag de tegenstander voor SVZW. Twee ploegen die in competitieverband nooit eerder tegen elkaar speelden. De wedstrijd stond onder leiding van leidsman Semih Kiremit en om 14.30 uur werd er afgetrapt.

SVZW gaf onmiddellijk gas en in die eerste 10 minuten kwam Achilles nauwelijks van de eigen helft af. Reeds in de 6e minuut was daar de eerste kans voor Frank Smit, maar hij knalde tegen de Hengelose doelman Joris Raanhuis, weg kans op 0-1. Drie minuten later was het wel raak, dezelfde Frank Smit schoot keihard de 0-1 in de touwen. Meteen na die treffer kopte aan de andere kant Rick Keizers bijna raak.

Na een kwartier voetballen viel bijna de gelijkmaker via een kopstoot van Rick Keizers en kwamen de Wierdenaren met de schrik vrij. In de 20e minuut ging het schot van Nick Harberink hoog over het Wierdense doel en ontving Freek Grondman de tweede gele kaart namens SVZW. Even later was er ook geel voor Martijn Schrik van Achilles, die daarmee met de schrik vrij kwam en geen rood kreeg. Ruststand 0-1.

Twee ongewijzigde teams in het tweede bedrijf. Er was meteen al een kansje voor Jasper Groothuis maar het schot van Frank Smit ging naast. SVZW zette de toon in die beginfase van de tweede helft. In de 51e minuut ontsnapte Achilles opnieuw aan rood toen Jesper te Marvelde aan de noodrem trok en geel kreeg. Enorme kans even later voor SVZW spits Yessin Maskoul, maar hij miste. In de 55e minuut dubbele wissel bij Achilles: Reinier Wilmink en Robert Wilens vervingen Mike Huiskes en Nick Harberink. Drie minuten later slaagde Yessin Maskoul niet om het doel te raken.

In de 67e minuut de bevrijdende 0-2 door Jasper Groothuis na een succesvolle interceptie van de weer zeer sterk spelende Stefan Maat. Geel voor Achilles spits Rick Keizers in de 68e minuut en een goede redding van SVZW sluitpost Julian Bakker op de inzet van Jikke Damink. SVZW trainer Joram Hendriks haalde in de 72e minuut Jesper Middelkamp naar de kant ten faveure van Daan Geerts en in de 76e minuut was Achilles dichtbij de aansluitingstreffer, het bleef bij een corner. SVZW wisselde nogmaals, Jasper Groothuis eraf voor Tom ter Hogt. In de 82e minuut het debuut van Matthieu Weghorst (uit A1), hij verving Jeffrey Buitenhuis. De eindstand werd bepaald op 0-2 winst voor de Wierdenaren in een harde confrontatie met vele gele kaarten.

Op 4 februari komt Go Ahead Kampen in Wierden, aanvang 14.45 uur op het Lageveld.

Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 3 uur geleden
Afbeelding
Inloop met lunch in De Bron 3 uur geleden
Er kan worden gekozen tussen routes van 12, 25 en 50 kilometer.
Hemelvaartsdag Fietstocht vanaf het Akkerhus Ypelo 5 uur geleden
Waar het allemaal begon in Almelo – 1957 – Grotestraat 106
Roessingh Revalidatie Techniek heeft nieuwe aanmeetlocatie 23 uur geleden
Tijdens een van de bijeenkomsten werd er opnieuw getrouwd.
Bijeenkomsten 'De Kracht van Herinnering' gisteren
Frank Smit van SVZW scoorde weer twee keer.
SVZW - Achilles '12: Opnieuw volle buit voor de Zwaluwen 23 apr, 10:16
Merle Bouwmeester uit Wierden en Lina Ilkay uit Zutphen.
Druk en succesvol weekend voor SVOD 23 apr, 09:04
Afbeelding
Proces rondom programmeringsafspraken van windenergie in gemeente Wierden 23 apr, 07:58