Afbeelding

Schrijf snel in voor de AVT Valentijnscross

Algemeen

TWENTE - Hardlopers kunnen zich volgens Atletiekvereniging Twenterand weer uitleven op zaterdag 11 februari. AVT houdt dan de Valentijnscross op recreatiepark Het Lageveld in Wierden. “Heerlijk crossen door de bossen, over de heuvels en het strand”, aldus de organisatie.

De atletiekvereniging laat weten dat crossen iets anders is dan ‘gewoon’ hardlopen. “Je loopt niet over gebaande paden, maar over een afwisselend parcours op grotendeels onverhard terrein. Je wordt wendbaarder en behendiger en daardoor sneller. Goed kunnen crossen in de winter zorgt voor lekkerder hardlopen in het zomerseizoen. Een crossloop is uitdagend en gaat niet alleen om het neerzetten van een snelle tijd. Het is vooral leuk om te doen!” 

Deze crossloop is geschikt voor lopers van jong tot oud, van beginner tot gevorderde. Iedereen op zijn eigen tempo en afstand. Er zijn afstanden van 10km, 5km, 2,5km en de 1.500 meter kidsrun. Deelnemers schrijven zich in op leeftijd. Op basis daarvan komen de deelnemers in een categorie waarin prijzen te winnen zijn. Alle kinderen krijgen in ieder geval een medaille. “De populariteit van deze crossloop is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen, maar het blijft gemoedelijk”, aldus AVT. 

Deze cross is tevens de vierde wedstrijd in het ZorgSaam-SNS Crosscircuit die bestaat uit in totaal vijf wedstrijden. 

Voor de Valentijnscross inschrijven kan alleen online via www.inschrijven.nl tot uiterlijk donderdag 9 februari 2023 18.00 uur. Parkeren is die dag gratis voor deelnemers. Ga voor meer informatie naar www.hetcrosscircuit.nl.

Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 5 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 7 uur geleden
Gemeente Wierden en Werkgeverskring Enter ondertekenen commitmentverklaring. Succesvol haalbaarheidsonderzoek geeft startsein voor een Smart Energy Hub in Enter.
Bedrijven slaan de handen ineen 11 uur geleden
Afbeelding
Generatietuin Wierden: Boom met sneeuwklokjes 11 uur geleden
De Weerwolven van Wakkerdam is een kaartspel voor 8 tot 18 spelers. Deze worden ingedeeld in twee groepen: de burgers en een kleinere groep weerwolven.
Weerwolven spelen bij de Jongereninloop De Welle 13 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 13 uur geleden
Frank Smit viert zijn gemaakte doelpunt.
SVZW pakt belangrijke punten mee uit Hulsen 15 uur geleden
Het eerste exemplaar van de recreatiekrant is op dinsdag 9 april door wethouder Richard Kortenhoeven in ontvangst genomen.
Veelzijdige recreatie in Wierden vastgelegd in de recreatiekrant 17 uur geleden