Afbeelding

Schrijf snel in voor de AVT Valentijnscross

Algemeen

TWENTE - Hardlopers kunnen zich volgens Atletiekvereniging Twenterand weer uitleven op zaterdag 11 februari. AVT houdt dan de Valentijnscross op recreatiepark Het Lageveld in Wierden. “Heerlijk crossen door de bossen, over de heuvels en het strand”, aldus de organisatie.

De atletiekvereniging laat weten dat crossen iets anders is dan ‘gewoon’ hardlopen. “Je loopt niet over gebaande paden, maar over een afwisselend parcours op grotendeels onverhard terrein. Je wordt wendbaarder en behendiger en daardoor sneller. Goed kunnen crossen in de winter zorgt voor lekkerder hardlopen in het zomerseizoen. Een crossloop is uitdagend en gaat niet alleen om het neerzetten van een snelle tijd. Het is vooral leuk om te doen!” 

Deze crossloop is geschikt voor lopers van jong tot oud, van beginner tot gevorderde. Iedereen op zijn eigen tempo en afstand. Er zijn afstanden van 10km, 5km, 2,5km en de 1.500 meter kidsrun. Deelnemers schrijven zich in op leeftijd. Op basis daarvan komen de deelnemers in een categorie waarin prijzen te winnen zijn. Alle kinderen krijgen in ieder geval een medaille. “De populariteit van deze crossloop is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen, maar het blijft gemoedelijk”, aldus AVT. 

Deze cross is tevens de vierde wedstrijd in het ZorgSaam-SNS Crosscircuit die bestaat uit in totaal vijf wedstrijden. 

Voor de Valentijnscross inschrijven kan alleen online via www.inschrijven.nl tot uiterlijk donderdag 9 februari 2023 18.00 uur. Parkeren is die dag gratis voor deelnemers. Ga voor meer informatie naar www.hetcrosscircuit.nl.

Afbeelding
Onderhoudswerkzaamheden op de N35 tussen Raalte en Wierden 29 mrt., 13:51
Afbeelding
Optocht Palmpasen in Wierden 29 mrt., 11:54
Afbeelding
Ledenvergadering van Harmonie Sint Jan 29 mrt., 10:00
Afbeelding
Slechts twee teams in actie bij tafeltennisvereniging Effekt'74 29 mrt., 08:01
Afbeelding
Kringloop Almelo heeft onderdak 28 mrt., 20:09
Afbeelding
Looft den heer uit Notter geeft Passie-paasconcert 28 mrt., 18:06
Afbeelding
Fietsenwinkel Ten Tusscher houdt vier E-bike Testdagen 28 mrt., 14:06
Afbeelding
Autobedrijf Peterman viert Pasen met de Peterman Paasdeal Week 28 mrt., 12:12