Afbeelding

Schrijf snel in voor de AVT Valentijnscross

Algemeen

TWENTE - Hardlopers kunnen zich volgens Atletiekvereniging Twenterand weer uitleven op zaterdag 11 februari. AVT houdt dan de Valentijnscross op recreatiepark Het Lageveld in Wierden. “Heerlijk crossen door de bossen, over de heuvels en het strand”, aldus de organisatie.

De atletiekvereniging laat weten dat crossen iets anders is dan ‘gewoon’ hardlopen. “Je loopt niet over gebaande paden, maar over een afwisselend parcours op grotendeels onverhard terrein. Je wordt wendbaarder en behendiger en daardoor sneller. Goed kunnen crossen in de winter zorgt voor lekkerder hardlopen in het zomerseizoen. Een crossloop is uitdagend en gaat niet alleen om het neerzetten van een snelle tijd. Het is vooral leuk om te doen!” 

Deze crossloop is geschikt voor lopers van jong tot oud, van beginner tot gevorderde. Iedereen op zijn eigen tempo en afstand. Er zijn afstanden van 10km, 5km, 2,5km en de 1.500 meter kidsrun. Deelnemers schrijven zich in op leeftijd. Op basis daarvan komen de deelnemers in een categorie waarin prijzen te winnen zijn. Alle kinderen krijgen in ieder geval een medaille. “De populariteit van deze crossloop is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen, maar het blijft gemoedelijk”, aldus AVT. 

Deze cross is tevens de vierde wedstrijd in het ZorgSaam-SNS Crosscircuit die bestaat uit in totaal vijf wedstrijden. 

Voor de Valentijnscross inschrijven kan alleen online via www.inschrijven.nl tot uiterlijk donderdag 9 februari 2023 18.00 uur. Parkeren is die dag gratis voor deelnemers. Ga voor meer informatie naar www.hetcrosscircuit.nl.

Afbeelding
Nieuwe tafel? Maak hem samen met Mooie Tafels 2 uur geleden
De vluchtheuvel rond 1933.
Onthulling eerste project SKHE: De vluchtheuvel 20 uur geleden
Afbeelding
Veel positieve reacties over sportinstuif van De Welle 28 mrt, 09:58
Samen met verschillende partijen willen de 14 Twentse gemeenten werken aan een vitale samenleving met ruimte voor iedereen.
Sport voor iedereen mogelijk maken 27 mrt, 18:04
Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op tweede paasdag 27 mrt, 13:57
Alle verenigingen zijn uitgenodigd om volgend jaar weer mee te doen met de competitie.
Kluppelshuizen 1 wint de klootschietcompetitie 27 mrt, 13:53
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 27 mrt, 08:06
Vaccinatie moet het kind al bij de geboorte goede bescherming bieden tegen kinkhoest.
GGD ziet ook hier de toename kinkhoest 26 mrt, 18:12