Afbeelding

Nationale Voorleesdagen

Algemeen

WIERDEN - De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan en vinden dit jaar plaats van 25 januari tot en met 4 februari. De Nationale Voorleesdagen zijn bedoeld voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar en hun (groot)ouders.

Wie vandaag een prentenboek in huis haalt, kan vanavond al een voorleesmoment beleven. Een goed begin van een leuk, dagelijks ritueeltje. Dit jaar is het boek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ verkozen tot Prentenboek van het Jaar.

Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.

De bibliotheek Wierden heeft tijdens de Nationale Voorleesdagen de peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en de kleutergroepen van basisscholen uitgenodigd om samen van voorlezen een feest te maken. Bijna alle dagen ontvangen zij hun jongste lezertjes en maken er een groot feest van.

Belang van voorlezen

Voorlezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en zo leren ze vooral nieuwe woorden. In boeken en verhalen wordt er naar alle hoeken van de wereld gereisd: Andere continenten en culturen kunnen worden bezocht, maar ook in onze eigen omgeving kunnen de grenzen worden verkend. Daarnaast kan een voorleesmoment voor een mooie een mooie band en herinneringen zorgen. Ontdek de diversiteit aan prentenboeken in de bibliotheek. 

Goed om te weten is dat ieder kind onder de 18 jaar gratis een bibliotheek abonnement kan aanvragen. Zo is er geen enkele belemmering om kinderen lid te maken van de mooiste boekenkast die er bestaat. 

Voor meer informatie over voorlezen en de Nationale Voorleesdagen, bekijk de speciale voorleespagina op de website van de bibliotheek:

bibliotheekwierden.nl

Afbeelding
Op weg naar een circulaire economie 3 uur geleden
Afbeelding
Informatiepunt Digitale Overheid in bibliotheek Wierden en Enter 5 uur geleden
Afbeelding
Team 3 van Effekt blijft verbazen 7 uur geleden
Afbeelding
Twente deelt de punten bij 1-1 tegen FC Groningen 8 uur geleden
Afbeelding
Voorleesfeestje in de bibliotheek 9 uur geleden
Afbeelding
SVZW grijpt de volle winst op Het Lageveld 21 uur geleden
Afbeelding
Doe ertoe tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland 23 uur geleden
Afbeelding
VRT zoekt de beste hackers 7 feb, 14:08