Afbeelding

Nationale Voorleesdagen

Algemeen

WIERDEN - De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan en vinden dit jaar plaats van 25 januari tot en met 4 februari. De Nationale Voorleesdagen zijn bedoeld voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar en hun (groot)ouders.

Wie vandaag een prentenboek in huis haalt, kan vanavond al een voorleesmoment beleven. Een goed begin van een leuk, dagelijks ritueeltje. Dit jaar is het boek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ verkozen tot Prentenboek van het Jaar.

Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken.

De bibliotheek Wierden heeft tijdens de Nationale Voorleesdagen de peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en de kleutergroepen van basisscholen uitgenodigd om samen van voorlezen een feest te maken. Bijna alle dagen ontvangen zij hun jongste lezertjes en maken er een groot feest van.

Belang van voorlezen

Voorlezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en zo leren ze vooral nieuwe woorden. In boeken en verhalen wordt er naar alle hoeken van de wereld gereisd: Andere continenten en culturen kunnen worden bezocht, maar ook in onze eigen omgeving kunnen de grenzen worden verkend. Daarnaast kan een voorleesmoment voor een mooie een mooie band en herinneringen zorgen. Ontdek de diversiteit aan prentenboeken in de bibliotheek. 

Goed om te weten is dat ieder kind onder de 18 jaar gratis een bibliotheek abonnement kan aanvragen. Zo is er geen enkele belemmering om kinderen lid te maken van de mooiste boekenkast die er bestaat. 

Voor meer informatie over voorlezen en de Nationale Voorleesdagen, bekijk de speciale voorleespagina op de website van de bibliotheek:

bibliotheekwierden.nl

Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 4 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 7 uur geleden
Gemeente Wierden en Werkgeverskring Enter ondertekenen commitmentverklaring. Succesvol haalbaarheidsonderzoek geeft startsein voor een Smart Energy Hub in Enter.
Bedrijven slaan de handen ineen 10 uur geleden
Afbeelding
Generatietuin Wierden: Boom met sneeuwklokjes 11 uur geleden
De Weerwolven van Wakkerdam is een kaartspel voor 8 tot 18 spelers. Deze worden ingedeeld in twee groepen: de burgers en een kleinere groep weerwolven.
Weerwolven spelen bij de Jongereninloop De Welle 12 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 13 uur geleden
Frank Smit viert zijn gemaakte doelpunt.
SVZW pakt belangrijke punten mee uit Hulsen 14 uur geleden
Het eerste exemplaar van de recreatiekrant is op dinsdag 9 april door wethouder Richard Kortenhoeven in ontvangst genomen.
Veelzijdige recreatie in Wierden vastgelegd in de recreatiekrant 16 uur geleden