Henk Weiden (rechts) van Stichting Bowie draagt na 12 jaar de voorzittershamer over aan Dirk Getkate (links).
Henk Weiden (rechts) van Stichting Bowie draagt na 12 jaar de voorzittershamer over aan Dirk Getkate (links).

Henk Weiden draagt na 12 jaar voorzittershamer van Stichting Bowie over

Algemeen

WIERDEN - Op de vrijwilligersavond van Stichting Bowie Wierden-Enter op 16 januari heeft Henk Weiden na 12 jaar afscheid genomen als voorzitter.  

Op de vraag hoe Henk Weiden terugkijkt op die jaren, is zijn antwoord: “Met veel genoegen en dankbaarheid. Aan de ene kant jammer dat dit initiatief van de gezamenlijke kerken nog steeds noodzakelijk is. Aan de andere kant mooi om te zien hoe Bowie inmiddels op heel veel draagvlak in de Wierdense en Enterse gemeenschap kan rekenen.” Weiden geeft aan dat de steun van de vele vrijwilligers, bedrijven, inwoners, kerken, serviceclubs, stichtingen, foundations en de gemeente Wierden ongekend is. “Dat heeft mijn jaren als voorzitter een stuk makkelijker gemaakt”.

Tijdens de bijeenkomst werd Henk Weiden toegesproken door wethouder Hans ter Keurst en de directie van Schuldhulpmaatje.nl: Peter Rijsdijk en Carla van der Vlist. Als blijk van waardering voor zijn grote inzet ontving Weiden van Bowie een glaskunstwerk.

Henk Weiden doet dan wel een stapje terug als voorzitter, maar hij blijft volop betrokken als vrijwilliger. Weiden: “Ik blijf mij inzetten voor Bowie. Voor de fondsenwerving en voor de Boodschappenmand. Door de vele giften in geld en natura in de laatste maanden van 2022 hebben we iets extra’s kunnen doen in december en hebben we kunnen besluiten tot een Winteractie in de maanden januari, februari en maart. Dat is de eerste klus die ik trek.” De winteractie is bedoeld als extraatje voor de mensen met een laag inkomen die hard getroffen worden door alle prijsstijgingen en de ongekend hoge energietarieven.

Inmiddels is de voorzittershamer overgedragen aan Dirk Getkate. Getkate heeft in maart 2022 afscheid genomen als CDA-fractievoorzitter/raadslid in Wierden. Getkate: “Ik heb dus weer vrije tijd beschikbaar gekregen en voor Bowie zet ik mij graag in als voorzitter en vrijwilliger.”

Weiden en Getkate maken van de gelegenheid gebruik om alle gulle gevers te bedanken voor de ongekende steun in en vooral eind 2022.

Afbeelding
Onderhoudswerkzaamheden op de N35 tussen Raalte en Wierden 29 mrt., 13:51
Afbeelding
Optocht Palmpasen in Wierden 29 mrt., 11:54
Afbeelding
Ledenvergadering van Harmonie Sint Jan 29 mrt., 10:00
Afbeelding
Slechts twee teams in actie bij tafeltennisvereniging Effekt'74 29 mrt., 08:01
Afbeelding
Kringloop Almelo heeft onderdak 28 mrt., 20:09
Afbeelding
Looft den heer uit Notter geeft Passie-paasconcert 28 mrt., 18:06
Afbeelding
Fietsenwinkel Ten Tusscher houdt vier E-bike Testdagen 28 mrt., 14:06
Afbeelding
Autobedrijf Peterman viert Pasen met de Peterman Paasdeal Week 28 mrt., 12:12