Gerry Veldhuizen overhandigt Roelien van Leussen van Carintreggeland De Piet een cheque van 800 euro.
Gerry Veldhuizen overhandigt Roelien van Leussen van Carintreggeland De Piet een cheque van 800 euro.

Crea-Club schenkt bedrag aan dagvoorziening De Piet

Algemeen

ENTER/WIERDEN - Dagvoorziening Carintreggeland heeft een cheque ter waarde van 800 euro ontvangen van de Crea-Club Wierden.

De Crea-Club Wierden bestaat uit een groep van acht dames uit respectievelijk Wierden en Almelo. Zij maken al heel wat jaren de mooiste kaarten zoals felicitatie- en beterschapskaarten, kerstkaarten en kaarten voor andere gelegenheden. Dit zijn kleurrijke kleine kunstwerkjes met veel knip- en plakwerk om een reliëf op de kaarten te krijgen. Tevens staan er op veel kaarten mooie borduursels. De start van deze club vond plaats in 2003 door een paar dames van de groep die allemaal lid waren van hetzelfde zangkoor. “In het begin maakten we alleen kerstkaarten en verkochten deze om de kas van ons koor te spekken. Gaandeweg kwam er steeds meer vraag naar andersoortige kaarten en toen zijn we daarmee aan de slag gegaan”, aldus Veldhuizen.

Samen knutselen

“We komen ongeveer één keer per maand op een maandagmorgen bij mij thuis om te knutselen. De materialen worden uit onze gemeenschappelijke pot betaald. We overleggen wie wat doet aangaande het knip-, plak- en borduurwerk op de kaarten en een ieder neemt wat materiaal mee om thuis verder aan de kaarten te werken”, aldus Veldhuizen. Het blijkt dat de één liever knipt en plakt en de ander juist liever borduurt. De verkoop is ook vanuit huis. “Afgelopen jaar kocht een kennis van mij die in Canada woont vijftig kaarten en deed er nog een donatie extra bij. Dat is natuurlijk heel fijn. En een kennis uit Amerika kocht een aantal geborduurde kaarten. En we hebben voor kerst zelfs vijfhonderd kerstkaarten verkocht.”

Kosten

De 3-D kaarten kosten 1,10 euro per stuk en de geborduurde kaarten 1,30 euro. Voor meer informatie over het aanschaffen van kaarten: Gerry Veldhuizen, tel. 0546-571153 of Jannie Hakvoort, tel. 0546-577773. Zie ook de Facebookpagina van de CreaClub Wierden.

Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 6 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 8 uur geleden
Gemeente Wierden en Werkgeverskring Enter ondertekenen commitmentverklaring. Succesvol haalbaarheidsonderzoek geeft startsein voor een Smart Energy Hub in Enter.
Bedrijven slaan de handen ineen 12 uur geleden
Afbeelding
Generatietuin Wierden: Boom met sneeuwklokjes 12 uur geleden
De Weerwolven van Wakkerdam is een kaartspel voor 8 tot 18 spelers. Deze worden ingedeeld in twee groepen: de burgers en een kleinere groep weerwolven.
Weerwolven spelen bij de Jongereninloop De Welle 13 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 14 uur geleden
Frank Smit viert zijn gemaakte doelpunt.
SVZW pakt belangrijke punten mee uit Hulsen 16 uur geleden
Het eerste exemplaar van de recreatiekrant is op dinsdag 9 april door wethouder Richard Kortenhoeven in ontvangst genomen.
Veelzijdige recreatie in Wierden vastgelegd in de recreatiekrant 18 uur geleden