Gerry Veldhuizen overhandigt Roelien van Leussen van Carintreggeland De Piet een cheque van 800 euro.
Gerry Veldhuizen overhandigt Roelien van Leussen van Carintreggeland De Piet een cheque van 800 euro.

Crea-Club schenkt bedrag aan dagvoorziening De Piet

Algemeen

ENTER/WIERDEN - Dagvoorziening Carintreggeland heeft een cheque ter waarde van 800 euro ontvangen van de Crea-Club Wierden.

De Crea-Club Wierden bestaat uit een groep van acht dames uit respectievelijk Wierden en Almelo. Zij maken al heel wat jaren de mooiste kaarten zoals felicitatie- en beterschapskaarten, kerstkaarten en kaarten voor andere gelegenheden. Dit zijn kleurrijke kleine kunstwerkjes met veel knip- en plakwerk om een reliëf op de kaarten te krijgen. Tevens staan er op veel kaarten mooie borduursels. De start van deze club vond plaats in 2003 door een paar dames van de groep die allemaal lid waren van hetzelfde zangkoor. “In het begin maakten we alleen kerstkaarten en verkochten deze om de kas van ons koor te spekken. Gaandeweg kwam er steeds meer vraag naar andersoortige kaarten en toen zijn we daarmee aan de slag gegaan”, aldus Veldhuizen.

Samen knutselen

“We komen ongeveer één keer per maand op een maandagmorgen bij mij thuis om te knutselen. De materialen worden uit onze gemeenschappelijke pot betaald. We overleggen wie wat doet aangaande het knip-, plak- en borduurwerk op de kaarten en een ieder neemt wat materiaal mee om thuis verder aan de kaarten te werken”, aldus Veldhuizen. Het blijkt dat de één liever knipt en plakt en de ander juist liever borduurt. De verkoop is ook vanuit huis. “Afgelopen jaar kocht een kennis van mij die in Canada woont vijftig kaarten en deed er nog een donatie extra bij. Dat is natuurlijk heel fijn. En een kennis uit Amerika kocht een aantal geborduurde kaarten. En we hebben voor kerst zelfs vijfhonderd kerstkaarten verkocht.”

Kosten

De 3-D kaarten kosten 1,10 euro per stuk en de geborduurde kaarten 1,30 euro. Voor meer informatie over het aanschaffen van kaarten: Gerry Veldhuizen, tel. 0546-571153 of Jannie Hakvoort, tel. 0546-577773. Zie ook de Facebookpagina van de CreaClub Wierden.

Afbeelding
Inschrijving voor Willem Wilminkprijs 31 minuten geleden
Afbeelding
Op weg naar een circulaire economie 4 uur geleden
Afbeelding
Informatiepunt Digitale Overheid in bibliotheek Wierden en Enter 6 uur geleden
Afbeelding
Team 3 van Effekt blijft verbazen 8 uur geleden
Afbeelding
Twente deelt de punten bij 1-1 tegen FC Groningen 9 uur geleden
Afbeelding
Voorleesfeestje in de bibliotheek 10 uur geleden
Afbeelding
SVZW grijpt de volle winst op Het Lageveld 22 uur geleden
Afbeelding
Doe ertoe tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland gisteren