In de voorjaarscompetitie komt Roelie Woolderink uit in de 5e klasse.
In de voorjaarscompetitie komt Roelie Woolderink uit in de 5e klasse.

Roelie is lid van activiteitencommissie

Algemeen

WIERDEN - Geen enkele vereniging kan zonder vrijwilligers en daarom stellen we in een aantal artikelen een aantal vrijwilligers van de Wierdense Tafeltennisvereniging Effekt’74 voor. In dit artikel Roelie Woolderink, lid van de activiteitencommissie van Effekt’74.

Zou je jezelf kort willen introduceren? “Mijn naam is Roelie Woolderink en ik ben 54 jaar. Ik ben geboren in Drenthe maar woon nu al 27 jaar in Twente, in Wierden. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Een dochter en een zoon, die ook bij Effekt’74 speelt. En ik ben trotse oma van een kleinzoon.”

Hoe lang ben je al lid van Effekt en waarom ben je lid van Effekt geworden? “Sinds januari 2015 ben ik lid van Effekt’74. Vroeger vond ik tafeltennissen heel leuk om te doen, maar dat was een beetje ‘pingpongen’ op school. En dat is natuurlijk niet te vergelijken met de sport tafeltennis. Nooit gedacht dat ik jaren later zelf deze sport zou gaan beoefenen. Het is aangewakkerd omdat mijn zoon met tafeltennis begon. Ik ging altijd mee en zat dan bij de trainingen te kijken. Totdat ze zeiden: lijkt het jou zelf niet wat om mee te doen. In eerste instantie moest ik lachen en zei ik, dat wordt toch niet wat. Maar vooruit, toch een paar keer een batje vastgehouden. En dat was het begin! Vanaf dat moment ben ik er altijd bij op de maandagavond. En niet alleen onderling wedstrijdjes spelen, maar ook de trainingen volgen. En de volgende stap was dat ik ook competitie ging spelen. Maar vanaf het begin vind ik deze sport geweldig. En ik geniet elke keer weer bij deze gezellige club.”

Speel je zelf ook competitie? “Ik speelde afgelopen seizoen in de 6e klasse. In de najaarscompetitie is ons team kampioen geworden en nu mogen we in de voorjaarscompetitie in de 5e klasse uitkomen tegen onbekende en sterkere tegenstanders. Heel leuk en een nieuwe uitdaging!”

Wat doe je als vrijwilliger bij Effekt? “Naast het spelen bij Effekt heb ik me aangemeld als vrijwilliger bij de activiteitencommissie. Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd voor zowel de senioren als de jeugd. Het is mooi om te zien dat de jeugd buiten de trainingen en wedstrijden om ook samen met elkaar optrekt om leuke dingen te doen. Vaste prik is ook altijd het sinterklaasfeest in de kantine bij Effekt. En later kwam ik ook bij de kantinecommissie. Met meerdere vrijwilligers verzorg je allerlei werkzaamheden in de kantine.”

Waarom heb je je aangemeld als vrijwilliger? “Een club kan niet zonder vrijwilligers en ik vind het fijn dat ik ook mijn steentje kan bijdragen. Je vormt samen een vereniging en dan moet je ook samen zorgen dat de vereniging goed draait.”

Wat is er leuk aan om als vrijwilliger bij Effekt te werken? “Vele handen maken licht werk en samen met de andere vrijwilligers is het altijd gezellig!”

Hoeveel tijd kost het je per week? “Per week ben ik er ongeveer drie uur mee bezig. De ene week wat meer, de andere week wat minder. Het is maar net wat voor activiteiten er worden georganiseerd.”

Wat zou je verder nog willen opmerken? “Als je eraan denkt om aan een leuke, sportieve sport te beginnen, denk dan eens aan tafeltennis. Als je eraan begint zul je er versteld van staan hoe verrassend dit spel is. Ik kan niet meer zonder! En dit alles bij Effekt’74 in Wierden.”

effekt74.nl

Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 25 mei, 12:18
Afbeelding
Basisschooljeugd toont politieke interesse tijdens deelname aan Burgerschapsdag Groep 8 aan de macht 23 mei, 14:00
Afbeelding
Jeugdschaaktoernooi een groot succes 23 mei, 09:54
Afbeelding
Twente kleurt rood: Uitzwaai actie van Twentefans Wierden 22 mei, 17:57
De 11-jarige Gijs Bertelink en Tom Fokke hebben op 16 mei een echte heldendaad verricht.
Gijs Bertelink en Tom Fokke in de spotlight voor heldendaad 22 mei, 13:54
Afbeelding
Online lees je al de nieuwe Hart van Wierden 21 mei, 08:00
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 19 mei, 11:19
Officiële start bouw handeling. Links bij vlag Gerrit Breeman. Rechts bij vlag Martin Companje.
Officiële start bouw 15 appartementen 'De Berghorst' in Enter 19 mei, 08:01