Wethouder Gertjan ten Brinke tijdens het bouwrijpmaken op De Berghorst fase 2.
Wethouder Gertjan ten Brinke tijdens het bouwrijpmaken op De Berghorst fase 2.

Bestemmingsplan voor De Berghorst onherroepelijk

Algemeen

ENTER - Aan de noordkant van Enter ligt woonwijk De Berghorst, een wijk in aanbouw met een dorps en groen karakter. De woonwijk wordt in meerdere fases aangelegd. De eerste fase is klaar en nu het bestemmingsplan van De Berghorst fase 2 onherroepelijk is, gaat gemeente Wierden verder met de ontwikkeling van de woonwijk voor Enter. 

Wethouder Gertjan ten Brinke: “We zijn erg blij dat de ontwikkeling van De Berghorst Fase 2 weer een stap verder is. Er is op dit moment veel vraag naar (sociale) huur- en koopwoningen, ook in onze gemeente.” De komende jaren worden er 118 woningen gebouwd. Het aanbod is gebaseerd op het woningmarktonderzoek dat in 2019 is uitgevoerd. Ten Brinke: “Bijna een kwart van alle woningen komt beschikbaar voor de sociale huur, waarbij er zowel appartementen als levensloopbestendige woningen met tuin worden gerealiseerd. Daarnaast worden op De Berghorst verschillende soorten (sociale) koopwoningen gebouwd, zoals rijtjeswoningen, vrijstaande huizen, twee-onder-een-kappers en levensloopbestendige woningen. Daarmee ontstaat er een mooie woonwijk voor Enter.”

Naar verwachting zal het bouwrijp maken eind juni 2023 klaar zijn. Daarna worden de kavels overgedragen aan de bouwbedrijven en kunnen zij starten met de bouw van de woningen. Geïnteresseerden die graag op de hoogte willen blijven van de actuele ontwikkelingen kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief via: www.wierden.nl

Afbeelding
Inschrijving voor Willem Wilminkprijs 25 minuten geleden
Afbeelding
Op weg naar een circulaire economie 4 uur geleden
Afbeelding
Informatiepunt Digitale Overheid in bibliotheek Wierden en Enter 6 uur geleden
Afbeelding
Team 3 van Effekt blijft verbazen 8 uur geleden
Afbeelding
Twente deelt de punten bij 1-1 tegen FC Groningen 9 uur geleden
Afbeelding
Voorleesfeestje in de bibliotheek 10 uur geleden
Afbeelding
SVZW grijpt de volle winst op Het Lageveld 22 uur geleden
Afbeelding
Doe ertoe tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland gisteren