Wethouder Gertjan ten Brinke tijdens het bouwrijpmaken op De Berghorst fase 2.
Wethouder Gertjan ten Brinke tijdens het bouwrijpmaken op De Berghorst fase 2.

Bestemmingsplan voor De Berghorst onherroepelijk

Algemeen

ENTER - Aan de noordkant van Enter ligt woonwijk De Berghorst, een wijk in aanbouw met een dorps en groen karakter. De woonwijk wordt in meerdere fases aangelegd. De eerste fase is klaar en nu het bestemmingsplan van De Berghorst fase 2 onherroepelijk is, gaat gemeente Wierden verder met de ontwikkeling van de woonwijk voor Enter. 

Wethouder Gertjan ten Brinke: “We zijn erg blij dat de ontwikkeling van De Berghorst Fase 2 weer een stap verder is. Er is op dit moment veel vraag naar (sociale) huur- en koopwoningen, ook in onze gemeente.” De komende jaren worden er 118 woningen gebouwd. Het aanbod is gebaseerd op het woningmarktonderzoek dat in 2019 is uitgevoerd. Ten Brinke: “Bijna een kwart van alle woningen komt beschikbaar voor de sociale huur, waarbij er zowel appartementen als levensloopbestendige woningen met tuin worden gerealiseerd. Daarnaast worden op De Berghorst verschillende soorten (sociale) koopwoningen gebouwd, zoals rijtjeswoningen, vrijstaande huizen, twee-onder-een-kappers en levensloopbestendige woningen. Daarmee ontstaat er een mooie woonwijk voor Enter.”

Naar verwachting zal het bouwrijp maken eind juni 2023 klaar zijn. Daarna worden de kavels overgedragen aan de bouwbedrijven en kunnen zij starten met de bouw van de woningen. Geïnteresseerden die graag op de hoogte willen blijven van de actuele ontwikkelingen kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief via: www.wierden.nl

Afbeelding
Beurs rondom uitvaarten 16 uur geleden
Afbeelding
Restantenmarkt: drie dagen hoge korting 18 uur geleden
Afbeelding
De jeugd aan zet 26 feb, 10:33
Viggo Hartgerink opent de nieuwe kinderroute.
Viggo Hartgerink opent nieuwe kinderroute Natuurmonumenten in nationaal park Sallandse Heuvelrug 25 feb, 10:20
Afbeelding
Mat-Ador houdt Schoolschaak Kampioenschap Wierden 24 feb, 10:06
Afbeelding
Kuieraovend van de HKW 23 feb, 15:50
Afbeelding
Laatste Martin Luther Kingdienst in Ommen 23 feb, 15:48
Mooi Meegenomen Bus
Op pad met bus van De Welle 22 feb, 13:58