Om iedereen gelijke kansen te bieden, krijgen leerlingen van CSG Reggesteyn ter beschikking gesteld.
Om iedereen gelijke kansen te bieden, krijgen leerlingen van CSG Reggesteyn ter beschikking gesteld.

Kleinschaligheid en gelijke kansen bij CSG Reggesteyn

Algemeen

NIJVERDAL/RIJSSEN - Uniek aan CSG Reggesteyn is het brede onderwijsaanbod. Leerlingen kunnen er terecht voor gymnasium, atheneum, havo, technasium, TL, kader, basis en praktijkonderwijs. Daarmee is thuisnabij onderwijs toegankelijk voor vrijwel iedereen. Bovendien wordt, in het kader van kansengelijkheid, aan elke leerling gratis een laptop ter beschikking gesteld.

In het kader van die kansengelijkheid maakt Reggesteyn zich hard voor ‘passend onderwijs’. Dus ook voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben en hoogbegaafde leerlingen; regulier onderwijs waar ‘t kan, onderwijs op maat waar nodig!

Om het brede onderwijsaanbod en passende ondersteuning mogelijk te maken, heeft CSG Reggesteyn twee vestigingen; in Rijssen en Nijverdal. Op de vestiging in Rijssen heeft elke leerweg z’n eigen gang. Leerlingen hoeven dus niet de hele school door, maar bewegen zich met hun klasgenootjes alleen binnen een bepaald gedeelte van de school. 

In Nijverdal bevindt de vestiging zich nu nog aan de Willem de Clercqstraat. Maar dat is tijdelijk, want alle leerlingen van CSG Reggesteyn Nijverdal verhuizen gezamenlijk naar een prachtige nieuwe campus aan de Noetselerbergweg. Zo’n campus klinkt misschien ‘groot’. Tóch gaat dit juist hand in hand met kleinschaligheid. Het idee is namelijk om de onder- en bovenbouw elk een eigen ‘thuisbasis’ te geven. Leerlingen hoeven dus niet per se de hele campus door, maar bewegen zich voornamelijk binnen een bepaald gedeelte daarvan.

Het is begrijpelijk dat basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 (en hun ouders) erg benieuwd zijn naar hoe de vestigingen eruitzien. Zij zijn dan ook van harte welkom tijdens het Online Open Huis op woensdag 18 januari (Nijverdal) en woensdag 25 januari (Rijssen).

Aanmelden voor het Online Open Huis? Kijk op reggesteyn.nl/opjeplek

Afbeelding
Op weg naar een circulaire economie 3 uur geleden
Afbeelding
Informatiepunt Digitale Overheid in bibliotheek Wierden en Enter 5 uur geleden
Afbeelding
Team 3 van Effekt blijft verbazen 7 uur geleden
Afbeelding
Twente deelt de punten bij 1-1 tegen FC Groningen 8 uur geleden
Afbeelding
Voorleesfeestje in de bibliotheek 9 uur geleden
Afbeelding
SVZW grijpt de volle winst op Het Lageveld 21 uur geleden
Afbeelding
Doe ertoe tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland 23 uur geleden
Afbeelding
VRT zoekt de beste hackers 7 feb, 14:08