Afbeelding

Bibliotheek Wierden heeft nu een eigen BasisLab

Algemeen

WIERDEN/ENTER - Eindelijk is het dan zover; vanaf deze maand heeft Bibliotheek Wierden – met dank aan Tetem – een eigen BasisLab! Altijd al eens met een 3D scanner of -printer, een laser-, foamsnijder of snijplotter willen werken? Of meer geïnteresseerd in de borduur- of vacuümvormmachine? Deze apparaten horen allemaal tot het BasisLab.

Vanaf januari worden er elke maand wat machines in het zonnetje gezet. Een hele maand lang wordt er elke week met een bepaalde groep machines een leuke maakplaats-activiteit georganiseerd, waar gratis aan kan worden deelgenomen. Op deze manier kan iedereen in de gemeente Wierden kennismaken met technologie en maakcultuur. Iedereen is welkom om mee te doen.
Vanaf 4 januari kan elke week worden meegedaan. In Enter elke woensdagmiddag van 15.00 tot 16.30 en in Wierden elke vrijdagmiddag tussen 15.00 en 16.30. De komende maand gaan de vrijwilligers hard hun best doen om alles onder de knie te krijgen. Misschien kom je ze zelfs al wel tegen als je de komende tijd de bibliotheek bezoekt.

Binnenkort volgt er meer informatie over welke machines van het BasisLab als eerste in het zonnetje zullen worden gezet. 

bibliotheekwierden.nl

Afbeelding
Inschrijving voor Willem Wilminkprijs 14 minuten geleden
Afbeelding
Op weg naar een circulaire economie 4 uur geleden
Afbeelding
Informatiepunt Digitale Overheid in bibliotheek Wierden en Enter 6 uur geleden
Afbeelding
Team 3 van Effekt blijft verbazen 8 uur geleden
Afbeelding
Twente deelt de punten bij 1-1 tegen FC Groningen 9 uur geleden
Afbeelding
Voorleesfeestje in de bibliotheek 10 uur geleden
Afbeelding
SVZW grijpt de volle winst op Het Lageveld 22 uur geleden
Afbeelding
Doe ertoe tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland gisteren