Afbeelding

De Historische Kring heeft diverse activiteiten

Algemeen

WIERDEN - In de maand december heeft de Historische Kring wederden weer diverse activiteiten op het programma staan. Zo is er op vrijdag 2 december een filmavond in de Van Buuren Stee. Tijdens de filmavond worden oude films uit het jaar 1947 vertoond. Unieke beelden met bekende “oude’ Wierdenaren. De filmavond begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Verder staat er op 8 december om 19.30 uur een avondje archeologie en bodemvondsten op het programma. Amateurarcheoloog Ben Klein Nagelvoort vertelt in de Van Buuren Stee over archeologische vondsten in Twente. Hij heeft meegeholpen bij opgravingen aan de Esrand in Wierden, die uiteraard ook ter sprake zullen komen.

Op donderdag 15 december vindt de onthulling van de Kruissteen plaats aan de Kruissteenweg. De steen komt terug op zijn oude plek. De tijd is nog niet bekend.

Tot slot is er in de Hervormde Kapel op woensdag 21 december om 20.00 uur een optreden met een verhaal in kerstsfeer van het Brook Duo. De titel van het verhaal is ‘De Tweeduusterschavuit’. Het geheel wordt ondersteund met dialectliedjes, gedichtjes, lichtshow, beelden en afsluitend het ‘Stille nacht’. Dit is een bedankavond voor de vrijwilligers van de HKW (ontvangen een kaartje) maar ook toegankelijk voor alle verdere geïnteresseerden op vertoon van een toegangsbewijs. Deze kosten 5 euro en zijn te verkrijgen bij de HKW (tijdens openingstijden) en bij kantoorboekhandel Reterink.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Topverkopers! 30 nov., 14:02
Afbeelding
Al 60 jaar getrouwd en samen nog steeds gelukkig 30 nov., 10:00
Afbeelding
Collecteopbrengst voor Alzheimer 30 nov., 07:54
Afbeelding
Kerstkaarten voor iedereen 29 nov., 20:00
Afbeelding
Schilderen: eerst leren, daarna presteren 29 nov., 12:05
Afbeelding
Wierdense verenigingen zetten zich massaal in 29 nov., 07:58
Afbeelding
Effekt'74 heeft al een kampioensteam 28 nov., 18:02
Afbeelding
SVZW wint op karakter in Hengelo 28 nov., 14:00