Afbeelding

De Historische Kring heeft diverse activiteiten

Algemeen

WIERDEN - In de maand december heeft de Historische Kring wederden weer diverse activiteiten op het programma staan. Zo is er op vrijdag 2 december een filmavond in de Van Buuren Stee. Tijdens de filmavond worden oude films uit het jaar 1947 vertoond. Unieke beelden met bekende “oude’ Wierdenaren. De filmavond begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Verder staat er op 8 december om 19.30 uur een avondje archeologie en bodemvondsten op het programma. Amateurarcheoloog Ben Klein Nagelvoort vertelt in de Van Buuren Stee over archeologische vondsten in Twente. Hij heeft meegeholpen bij opgravingen aan de Esrand in Wierden, die uiteraard ook ter sprake zullen komen.

Op donderdag 15 december vindt de onthulling van de Kruissteen plaats aan de Kruissteenweg. De steen komt terug op zijn oude plek. De tijd is nog niet bekend.

Tot slot is er in de Hervormde Kapel op woensdag 21 december om 20.00 uur een optreden met een verhaal in kerstsfeer van het Brook Duo. De titel van het verhaal is ‘De Tweeduusterschavuit’. Het geheel wordt ondersteund met dialectliedjes, gedichtjes, lichtshow, beelden en afsluitend het ‘Stille nacht’. Dit is een bedankavond voor de vrijwilligers van de HKW (ontvangen een kaartje) maar ook toegankelijk voor alle verdere geïnteresseerden op vertoon van een toegangsbewijs. Deze kosten 5 euro en zijn te verkrijgen bij de HKW (tijdens openingstijden) en bij kantoorboekhandel Reterink.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Concert met samenzang van De Twente Zangers in Dorpskerk Wierden 12 uur geleden
Afbeelding
Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 18 uur geleden
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 22 uur geleden
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01
Afbeelding
Ambulare Wierden organiseert Oranjetocht 17 apr, 09:55
Fredrik Oppegard in duel met Loizos Loizou van SC Heerenveen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Heracles ten onder tegen Heerenveen 16 apr, 20:00
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 16 apr, 17:54