Afbeelding

De Historische Kring heeft diverse activiteiten

Algemeen

WIERDEN - In de maand december heeft de Historische Kring wederden weer diverse activiteiten op het programma staan. Zo is er op vrijdag 2 december een filmavond in de Van Buuren Stee. Tijdens de filmavond worden oude films uit het jaar 1947 vertoond. Unieke beelden met bekende “oude’ Wierdenaren. De filmavond begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Verder staat er op 8 december om 19.30 uur een avondje archeologie en bodemvondsten op het programma. Amateurarcheoloog Ben Klein Nagelvoort vertelt in de Van Buuren Stee over archeologische vondsten in Twente. Hij heeft meegeholpen bij opgravingen aan de Esrand in Wierden, die uiteraard ook ter sprake zullen komen.

Op donderdag 15 december vindt de onthulling van de Kruissteen plaats aan de Kruissteenweg. De steen komt terug op zijn oude plek. De tijd is nog niet bekend.

Tot slot is er in de Hervormde Kapel op woensdag 21 december om 20.00 uur een optreden met een verhaal in kerstsfeer van het Brook Duo. De titel van het verhaal is ‘De Tweeduusterschavuit’. Het geheel wordt ondersteund met dialectliedjes, gedichtjes, lichtshow, beelden en afsluitend het ‘Stille nacht’. Dit is een bedankavond voor de vrijwilligers van de HKW (ontvangen een kaartje) maar ook toegankelijk voor alle verdere geïnteresseerden op vertoon van een toegangsbewijs. Deze kosten 5 euro en zijn te verkrijgen bij de HKW (tijdens openingstijden) en bij kantoorboekhandel Reterink.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Op weg naar een circulaire economie 3 uur geleden
Afbeelding
Informatiepunt Digitale Overheid in bibliotheek Wierden en Enter 5 uur geleden
Afbeelding
Team 3 van Effekt blijft verbazen 7 uur geleden
Afbeelding
Twente deelt de punten bij 1-1 tegen FC Groningen 8 uur geleden
Afbeelding
Voorleesfeestje in de bibliotheek 9 uur geleden
Afbeelding
SVZW grijpt de volle winst op Het Lageveld 21 uur geleden
Afbeelding
Doe ertoe tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland 23 uur geleden
Afbeelding
VRT zoekt de beste hackers 7 feb, 14:08