Basisscholen en BSO’s uit Overijssel kunnen met de leerlingen aan de slag met een moestuin dankzij de gratis groentezaden.
Basisscholen en BSO’s uit Overijssel kunnen met de leerlingen aan de slag met een moestuin dankzij de gratis groentezaden.

Gratis groentezaden voor BSO’s en basisscholen uit Overijssel

Algemeen

TWENTE - Basisscholen en BSO’s uit Overijssel kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel. Hiermee kunnen de leerlingen dit voorjaar in de klas of op het plein hun eigen groente kweken. Voor scholen die nog meer eetbaar groen op het schoolplein willen, bieden zij ook een gratis advies op maat aan.

Een broodje met aardbeienjam, spaghetti met tomatensaus of een salade met komkommer en radijsjes. Al dit lekkers smaakt nog beter als de aardbeien, tomaten en radijsjes zelf gekweekt zijn. Basisscholen en BSO’s uit Overijssel kunnen met de leerlingen aan de slag met een moestuin dankzij de gratis groentezaden van Gemeenten voor Duurzame ontwikkeling (GDO) en het zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Deelnemende scholen krijgen bij de zaden een instructieboekje en een lesbrief met opdrachten. Zo kunnen leerlingen direct aan de slag in hun klas of op het schoolplein.

Het pakket bestaat uit tien zakjes met groentezaden voor snijbiet, bindsla, radijs, kropsla, tomaat, rode biet, prei, spinazie, peentjes en rucola. Genoeg voor de hele school of BSO. Op de zakjes staan de gewasnaam, verpakdatum en een link naar de webpagina met uitgebreide informatie over de zaden en tips voor de moestuin.

Geïnteresseerde scholen en BSO’s uit Overijssel kunnen zich tot maandag 19 december 2022 aanmelden bij Natuur en Milieu Overijssel. Kijk voor meer informatie op www.natuurenmilieuoverijssel.nl/groentezaden. Het groentezadenpakket ontvangen de scholen in het vroege voorjaar. Let op: op = op! Voorgaande jaren was er een overweldigende belangstelling, dus het zou kunnen dat niet alle aanvragen worden gehonoreerd.

Advies Eetbaar Groen 

Meer eetbaar groen op het schoolplein, zoals frambozenstruiken, een kruidenhoek of een appelboom? Taco IJzerman, adviseur Eetbaar groen kan hier hulp bij bieden. Hij geeft kosteloos advies op maat aan scholen en kinderopvangorganisaties die bezig gaan of zijn met eetbaar groen. “We hebben zeker wat aan het advies gehad! In onze moestuinbakken groeien nu rabarber, boontjes, wortels, bietjes, spinazie en tomaten. We gaan regelmatig met de peuters naar de moestuin zodat zij kunnen meehelpen”, aldus een leerkracht die al eerder advies kreeg van Taco. Interesse in een advies eetbaar groen op maat? Contact kan worden opgenomen met Taco IJzerman via t.ijzerman@natuurenmilieuoverijssel.nl of 06 131 026 98.

Afbeelding
Op weg naar een circulaire economie 3 uur geleden
Afbeelding
Informatiepunt Digitale Overheid in bibliotheek Wierden en Enter 5 uur geleden
Afbeelding
Team 3 van Effekt blijft verbazen 7 uur geleden
Afbeelding
Twente deelt de punten bij 1-1 tegen FC Groningen 8 uur geleden
Afbeelding
Voorleesfeestje in de bibliotheek 9 uur geleden
Afbeelding
SVZW grijpt de volle winst op Het Lageveld 21 uur geleden
Afbeelding
Doe ertoe tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland 23 uur geleden
Afbeelding
VRT zoekt de beste hackers 7 feb, 14:08