Jesper Middelkamp scoorde de 2-0. Foto: Johan Gierveld

SVZW wint overtuigend van koploper Quick ‘20 uit Oldenzaal

Algemeen

WIERDEN - SVZW speelde zaterdagmiddag op sportpark Het Lageveld in Wierden tegen koploper Quick ’20 uit Oldenzaal. Het was de vraag of het goede optreden tegen KHC een week eerder gecontinueerd kon worden.

Scheidsrechter Raymond Meilink uit Enter floot om 14.45 uur af. Beide ploegen zochten de aanval zonder echt gevaarlijk te worden in elkaars strafschopgebied. In de 14e minuut een tegenvaller voor SVZW. Lars van Putten viel geblesseerd uit met een liesblessure/hamstring. Zijn vervanger was Bas Dreierink. In de 24e minuut werd de voorzet van Bas ter Hogt op zijn broer Tom net niet verzilverd. Drie minuten later kregen de gasten een vrije trap op zo’n 20 meter na een overtreding van Jesper Middelkamp. Ryan Snelders knalde in de muur, gevaar over. Het spel golfde op en neer en in de 44e minuut was het raak voor de Zwaluwen: Bas ter Hogt knalde de 1-0 binnen, doelman Chiel ter Braak was geklopt en was dit meteen ook de ruststand.

Na de thee was bij SVZW aanvoerder Robin de Jong in de kleedkamer achtergebleven en vervangen door Daan Geerts. Het eerste wapenfeit in die tweede helft was na twee minuten het schot van Jesper Middelkamp in het zijnet en in de 54e minuut leverde een voorzet van Levi Opdam via het hoofd van Tom ter Hogt slechts een corner op. Even later begon Jesper Middelkamp aan een rush en hij rondde die poging persoonlijk af. Quick ‘20 begon nu aan het offensief om het tij te keren, maar SVZW doelman Julian Bakker stopte de bal van Frank Eulderink. Ook het schot van Jesper Middelkamp werd aan de andere kant onschadelijk gemaakt. In de 63e minuut dubbele wissel bij de thuisclub: Jasper Groothuis en Tom ter Hogt werden vervangen door Frank Smit en Yessin Maskoul. Even later ging bij Quick ‘20 Yusuf Koroma naar de kant voor Yannick Dam. In de 75e minuut een gevaarlijk schot van Jip Kemna, de Wierdense doelman reageerde alert. In de 77e minuut dubbele wissel bij Quick ‘20: Yannick Heskamp en Cas Goorhuis Oude Sanderink maakten plaats voor Jort ten Veldhuis en Willem Huitink. De Oldenzalers voerden de druk steeds verder op, maar SVZW bezweek niet. In de 79e minuut werd Bas ter Hogt vervangen door Thijs Koopman, wisselde ook Quick ‘20 nog eens en was er een goede kans voor Jesper Middelkamp op de 3-0, hij hield er een corner aan over. In blessuretijd knalde Yessin Maskoul nog over en werd de wedstrijd winnend afgesloten met 2-0. Door dit resultaat kan de ploeg de blik weer naar boven richten. Volgende week speelt SVZW in en tegen Heerenveen, aanvang 17.00 uur.

Opstelling SVZW

Bakker, Van Putten (14e Dreierink), Buitenhuis, Grondman, Opdam, De Jong (46e Geerts), Maat, Bas ter Hogt (79e Koopman), Groothuis, (63e Maskoul), Tom ter Hogt (63e Smit) en Middelkamp.

Eat to meet: een ontmoetingsbrunch voor jongeren 22 uur geleden
Wandel mee met een groep, elke week een stukje verder.
Wandelchallenge: werken aan gezondheid en conditie 18 apr, 07:58
Afbeelding
Wvc Volley Dames voor het eerst kampioen als 'Weghorst Makelaardij WVC Volley' 17 apr, 17:58
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 17 apr, 14:01