Robin de Jong in discussie met de scheidsrechter (Foto: Henk Steen)
Robin de Jong in discussie met de scheidsrechter (Foto: Henk Steen) Foto: HENK STEEN

SVZW pakt eindelijk de volle buit

Algemeen

WIERDEN - Zaterdagmiddag ontving SVZW de gasten van KHC Kampen op sportpark Het Lageveld, de enige ploeg die tot nu nog ongeslagen op de derde plek stond met slechts twee tegengoals! Aan de bak dus na eerdere matige vertoningen met teveel puntenverlies voor de Wierdenaren.

De scheidsrechter floot op deze koude zaterdagmiddag om 14.45 uur voor het begin van deze wedstrijd en meteen in de eerste minuut was daar al een corner voor de thuisploeg. Ook de eerste reële kans was voor de Zwaluwen toen in de 10e minuut de voorzet van rechts niet op waarde werd geschat en er slechts een corner restte. Datzelfde gebeurde in de 18e minuut toen de voorzet van Jesper Middelkamp niet werd afgemaakt door Jasper Groothuis, echt een grote kans op de 1-0. Het speelveld was klein, het spel vond hoofdzakelijk op het middenveld plaats. Ian vd Kolk van KHC ontving na een half uur spelen de eerste gele print. Uit de vrije trap van Stefan Maat vond Jasper Groothuis dit keer wel het doel, hij kopte fraai de 1-0 achter doelman Steven Vonk. In de 39e opnieuw geel voor de gasten, dit keer was Maurice Vespignani aan de beurt en uit die vrije trap van Tom ter Hogt kopte Groothuis op de lat, maar toen was er al afgefloten vanwege buitenspel. Het bleek uitstel van executie want de uitstekend spelende Jesper Middelkamp strafte een fout in de Kampense verdediging genadeloos af door met een strak schot vlak voor rust de 2-0 op het scorebord te brengen.

Er waren geen wijzigingen in de opstellingen na de thee. Het eerste wapenfeit in de 52e minuut kwam op naam van Leroy Knol van KHC die de vrije trap rakelings over schoot. Wissel dan bij de gasten, Karim Gabara werd vervangen door Cris Westerkamp, terwijl drie minuten later Jorik Schuur een serieus geblesseerde medespeler moest vervangen. KHC verhoogde de druk in die fase, hetgeen in de 60e minuut leidde tot een penalty na een niet al te handige actie van Jeffrey Buitenhuis in de zestien. Leroy Knol velde het vonnis en tekende voor de aansluitingstreffer: 2-1. De vraag was nu hoe de gastheren met deze tegenslag om zouden gaan, de zenuwen de baas bleven en het goede spel zouden kunnen continueren. Het antwoord bleef niet lang uit: Jesper Middelkamp zette goed voor en Bas ter Hogt rondde doeltreffend af, 3-1 zo snel na de 2-1. In de 66e minuut besloot SVZW trainer Joram Hendriks tot een dubbele wissel, Jesper Groothuis en Tom ter Hogt maakten plaats voor Yessin Maskoul en Frank Smit, terwijl Stefan Maat zijn inzet geblokt zag en er een corner aan overhield. KHC trainer Durmusoglu wisselde in de 77e minuut nogmaals door Ian vd Kolk te vervangen door Mike Frederiks, twee minuten later behoedde SVZW sluitpost Julian Bakker zijn ploeg, na onvoldoende uitverdedigen. Vervolgens ook geel voor SVZW na al te veel commentaar van Stefan Maat en in de 85e minuut deelde de thuisclub de genadeklap uit. Uit de voorzet van (opnieuw) Jesper Middelkamp scoorde Yessin Maskoul de 4-1 en was de pot gespeeld. Uitblinker Middelkamp ontving op de valreep nog geel en werd kort daarop vervangen door Daan Geerts, maar in de stand kwam geen verandering meer. De punten bleven dus in Wierden. 

Het vertoonde spel van SVZW geeft zelfvertrouwen en het team zal dat ook volgende week nodig hebben als koploper Quick’20 naar Wierden komt. De wedstrijd op Het Lageveld begint om 14.45 uur.

Opstelling SVZW:

Bakker, Van Putten, Buitenhuis, Grondman, Opdam, Maat, Bas ter Hogt, De Jong, Groothuis (66e Maskoul), Middelkamp (89e Geerts) en Tom ter Hogt (66e Smit).

Doelpuntenmakers SVZW:

31e minuut Jasper Groothuis 1-0

43e minuut Jesper Middelkamp 2-0

63e minuut Bas ter Hogt 3-1

85e minuut Yessin Maskoul 4-1

!
Afbeelding
Truien van basic tot trendy 14 uur geleden
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 1 dec, 18:12
Afbeelding
Bibliotheek Wierden heeft nu een eigen BasisLab 1 dec, 09:36
Afbeelding
Extra aanvraagronde voor Sociale Hypotheek 30 nov, 19:58
Afbeelding
De Historische Kring heeft diverse activiteiten 30 nov, 18:31
Afbeelding
Cliënten Aveleijn aan de slag in Ruilwinkel Almelo 30 nov, 12:15
Afbeelding
Gratis groentezaden voor BSO’s en basisscholen uit Overijssel 30 nov, 07:48
Afbeelding
De Welle houdt dit jaar weer de Kerstkaartenactie 29 nov, 19:35