In de zomer van 2012 werd het pontje in gebruik genomen. Jan Woolderink (midden met groene trui) draagt het over aan de Coöperatie Notter-Zuna.
In de zomer van 2012 werd het pontje in gebruik genomen. Jan Woolderink (midden met groene trui) draagt het over aan de Coöperatie Notter-Zuna. Foto: jan Joost

Voetveer Regge over naar Coöperatie Notter-Zuna

Algemeen

WIERDEN/RIJSSEN - Het populaire fiets-voetveer in de Regge is donderdagmiddag officieel overgedragen aan de Coöperatie Notter-Zuna (CONZ).

In 2011 startte een bestuurlijke werkgroep met de ontwikkeling van het een fiets-voetveer over de Regge. Het handbediende pontje kwam te liggen op de locatie die bekend staat als het Oude Veer, omdat ook vroeger daar een veerboot de verbinding tussen Zuna (ten zuiden van de Aa) en Notter (ten noorden van de Aa) onderhield. Het pontje werd in 2012 officieel in de vaart genomen.
 

Toekomst

Het onderhoud van het fiets-voetveer werd geregeld door de Stichting Reggeveer. Reggeveervoorzitter Jan Woolderink zei blij te zijn dat het voortbestaan van het voetveer nu goed gewaarborgd is bij de Coöperatie Notter-Zuna die daar in de toekomst zorg voor draagt.

Stichting Ontdek de Reggestreek was bij de overdracht aanwezig in de persoon van voorzitter Bert van de Maat. Hij had een cadeautje meegebracht voor de instandhouding van de populaire pont. Het cadeau bestond uit een voucher van 10.000 euro om de onderhoudskosten voor de komende jaren op te vangen.

!
Afbeelding
Truien van basic tot trendy 13 uur geleden
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 1 dec, 18:12
Afbeelding
Bibliotheek Wierden heeft nu een eigen BasisLab 1 dec, 09:36
Afbeelding
Extra aanvraagronde voor Sociale Hypotheek 30 nov, 19:58
Afbeelding
De Historische Kring heeft diverse activiteiten 30 nov, 18:31
Afbeelding
Cliënten Aveleijn aan de slag in Ruilwinkel Almelo 30 nov, 12:15
Afbeelding
Gratis groentezaden voor BSO’s en basisscholen uit Overijssel 30 nov, 07:48
Afbeelding
De Welle houdt dit jaar weer de Kerstkaartenactie 29 nov, 19:35