Afbeelding

De warme herfst maakt werken in de Generatietuin aangenamer

Algemeen

Het is november in de Generatietuin, middenin het najaar wat bijna geen najaar te noemen is. Na een hete, droge zomer zijn we in een warme, droge herfst beland. De Generatietuin is een beetje bekomen van het watertekort, maar de droogte is lang niet voorbij. 

Het water in de Wierdense Aa, dat door het gebied stroomt, staat nog steeds onnatuurlijk laag. De stuw die dit jaar gebouwd is, is daar mede oorzaak van. Deze stuw houdt het water vast totdat er een regengolf komt die wateroverlast kan bezorgen. Het modderige stroompje, zoals de Aa nu is, maakt pijnlijk duidelijk dat er nog veel, heel veel water bij moet komen.

Ondanks de aanhoudende droogte in de zomer lijken vrijwel alle planten, struiken en bomen te overleven. De daglelies (Hemerocallis) die we dit voorjaar pas hebben aangeplant doorstonden de barre zomerse omstandigheden goed. Wat een geweldige planten zijn dit toch! Het schaarse vocht en langdurige verdamping ten spijt hielden ze dapper vol en bloeiden zelfs deze eerste zomer van hun bestaan in de Generatietuin. Je vindt daglelies ook vaak op rotondes, waar de groeiomstandigheden extreem zijn. We hopen dat de daglelies volgend jaar flink gaan groeien en het hele perk in bezit nemen met hun geurende en kleurige bloemen. 

Deze te warme herfst maakt het werken in de Generatietuin wel aangenamer. Zo eerlijk ben ik wel. Het is echt genieten met uitstekende werktemperaturen en amper regen. We gaan nog een week flink aan de bak met de voorbereidingen van de kruidentuin en daarna volgt de winterstop. Laat de regen dan maar komen, overvloedig en langdurig zodat de stuw open kan en er ook in dit deel van Twente weer normale waterstanden komen.

!
Afbeelding
Truien van basic tot trendy 14 uur geleden
Afbeelding
Roland Kaiser komt zingen in Gronau 1 dec, 18:12
Afbeelding
Bibliotheek Wierden heeft nu een eigen BasisLab 1 dec, 09:36
Afbeelding
Extra aanvraagronde voor Sociale Hypotheek 30 nov, 19:58
Afbeelding
De Historische Kring heeft diverse activiteiten 30 nov, 18:31
Afbeelding
Cliënten Aveleijn aan de slag in Ruilwinkel Almelo 30 nov, 12:15
Afbeelding
Gratis groentezaden voor BSO’s en basisscholen uit Overijssel 30 nov, 07:48
Afbeelding
De Welle houdt dit jaar weer de Kerstkaartenactie 29 nov, 19:35