Het Pels-orgel (1945) in de Dorpskerk leent zich uitstekend om de breedte in stijlen te vertolken.
Het Pels-orgel (1945) in de Dorpskerk leent zich uitstekend om de breedte in stijlen te vertolken. Foto:

Bevrijdingsconcert in Dorpskerk met gevarieerde orgelwerken

donderdag 25 april 2024 20:00

WIERDEN - In de Dorpskerk in Wierden zal ook dit jaar weer een Bevrijdingsconcert plaatsvinden. Op 25 april, een week eerder dan gebruikelijk, staan de deuren open voor een uur orgelmuziek.

Het programma bestaat onder andere uit werken van bekende componisten zoals Mendelssohn, Bach, Bruhns. Uiteraard is er aandacht voor de werken uit eigen land: daarvoor komen de namen van Zwart, Bonefaas en Sanderman voorbij. De organisten Gerard Bartels, Marco Borkent en Jan Willem Timmerman zullen afwisselend het brede repertoire ten gehore brengen.

Het Pels-orgel (1945) in de Dorpskerk leent zich uitstekend om de breedte in stijlen te vertolken. Het orgel is door materiaalschaarste in de oorlog niet opgebouwd op de wijze zoals de bouwer het voor ogen had, het is een kind van zijn tijd dat toch gekoesterd moet worden.

Het concert begint donderdagavond 25 april om 20.00 uur in de Dorpskerk. De Dorpskerk is te vinden aan de Burgemeester J.C. van Den Bergplein 3, 7642 GR te Wierden. De toegang is gratis, na afloop is er de gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken. Wel wordt er bij de uitgang gecollecteerd voor de Historische Kring Wierden. Deze stichting zet zich in om de geschiedenis van Wierden levend te houden. Hoewel Wierden niet echt bekend staat om de historische wapenfeiten, weet deze stichting telkens weer een stukje boeiende geschiedenis onder de aandacht te brengen. Onlangs zijn er bijvoorbeeld een hele reeks artikelen verschenen over het onderwijs in Wierden.

Kijk voor meer informatie ook op:

hervormdwierden.nl

Locatie