Omgaan met digitale zaken

dinsdag 16 april 2024 13:30

WIERDEN - De Bibliotheek Wierden begint op dinsdag 16 april om 13.30 uur met de vierdelige cursus ‘Digisterker/Digivitaler’. 

Deelnemers leren bij de cursussen om beter om te gaan met belangrijke zaken op het internet. De overheid biedt steeds meer aan via internet, denk hierbij aan het aanvragen van huur- en zorgtoeslag of AOW, meldingen maken over de openbare ruimte of het doorgeven van een verhuizing. Dit vergt enige vaardigheid met DigiD wat misschien wat moeilijk kan lijken. Bij Digisterker leren deelnemers om te gaan met de digitale overheid en leren zij werken met DigiD. 

Ook hebben steeds meer huisartsen en ziekenhuizen een patiëntenomgeving. Dit is handig voor het online regelen van afspraken, vragen stellen aan de dokter of het aanvragen van recepten. Maar hiermee omgaan is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bij Digivitaler leren deelnemers omgaan met digitale zorg. 

De cursussen zijn gratis en vinden plaats op dinsdag 16, 23 en 30 april en 7 mei. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek of door te bellen naar 0546 572 784. Aanmelden is ook mogelijk bij de balie in de bibliotheek.

Locatie