Oogdag Overijssel: Omgaan met het verlies van zicht

vrijdag 12 april 2024 9:30 tot 17:00

WIERDEN - De Oogvereniging Overijssel houdt op vrijdag 12 april een Oogdag voor mensen met een visuele beperking of een oogaandoening. De Oogdag vindt plaats in het Ontmoetingscentrum Wierden aan de Spoorstraat 7. 

Bezoekers van de Oogdag Overijssel hebben keuze uit uiteenlopende lezingen en workshops zoals salsadansen, vragenuur met een optometrist of een lezing over hoge myopie, escaperoom in het donker of een prikkel-je-zintuigenspel, klankschalen; of mindfulness, omgaan met het verlies van zicht en sporten met een visuele beperking; of tuinieren voor mensen die minder zien. 

Op de informatiemarkt staan verschillende standhouders met informatie over hulpmiddelen, zorgdiensten, sport en spel, lezen met een visuele beperking en het gebruiken van ICT. Er is mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen over het leven met een visuele beperking. Het programma wordt geopend door Andries Heidema (Commissaris van de Koning voor Overijssel) en afgesloten door klarinettist André Kerver (zelf slechtziend) en een pianist. Aanmelden kan via www.oogvereniging.nl/oogdagoverijssel

Locatie